Temat: Serwis TP-LINK

Witam,

Nie wiem czy to najlepszy dział forum na takie pytanie, ale tu jakoś mi najbardziej ze wszystkich pasuje :-)

Przechodząc do meritum – padły mi 3 z 5 portów w moim TL-WR1043ND (działa względnie sprawnie tylko WAN i LAN nr 3), zapewne jako skutek niedawnej burzy. Chciałbym wysłać to do serwisu Sunnyline, bo oni sprowadzili do Polski mój egzemplarz (oficjalny dystrybutor, ich strona: http://www.sunnyline.com.pl/ ), ale zastanawiam się jak zostanie przyjęty fakt zainstalowania OpenWrt na moim routerze. Ktoś z Was miał już styczność z ich serwisem? Robili problemy z powodu OpenWrt?

Z góry dzięki za odpowiedź :-)

Zbyt dużo tych gratów się mi już uzbierało, żeby je teraz wypisywać w sygnaturce… ;-)

2

Odp: Serwis TP-LINK

Żaden ze znanych mi serwisów gwarancyjnie nie uznaje spalonych urządzeń po burzy. Pomijając fakt że nikt tego nie rozbiera, o ile wyczują smród spalenizny to nie uznają to po prostu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Z tą burzą to tylko domysły, nic innego w domu w tym czasie się nie zepsuło, a spalenizny nie czuć. Sam router działa, WiFi śmiga, porty są przekierowane, dostęp przez SSH jest, etc. Tylko porty Ethernet padły. I trochę dziwnie piszczy gdy się ucho do niego przyłoży. Dlatego zastanawiam się co z tym OpenWrt - bawić się w przywracanie oryginalnego firmware'u i ryzykować kompletne uwalenie, do którego się mogą przyczepić czy olać to i wysłać go takiego jakim jest?

Zbyt dużo tych gratów się mi już uzbierało, żeby je teraz wypisywać w sygnaturce… ;-)

4

No to standard - wgraj oryginał, oddaj na serwis. I miejmy nadzieje że nie czytają tego forum smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

lepiej uwal go calkowicie

6 (edytowany przez FUTURISTA 2012-07-03 12:37:45)

Z góry przepraszam, że odkopuje tak stary temat, ale również mam pytanie dotyczące serwisu tp-link.
Mam jeden router po nieudanej aktualizacji Gargoyle PL. Po uruchomieniu zapala się na chwilę dioda pwr, potem na chwilę wszystkie, znowu zostaje pwr, potem na chwilę lan 1, 2, 3, 4 i wan i potem już tylko pwr świeci, no chyba, że podłączę kabel pod wan lub któryś w lan.
Trybu filesafe nie udaje mi się uruchomić.
W związku z tym chciałbym oddać go do naprawy gwarancyjnej i tu rodzi się pytanie, czy serwis jest w stanie wyciągnąć z tego routera jakieś informacje, które wskazywałyby na to że siedział (siedzi?) w nim inne oprogramowanie niż dedykowane tp-linka?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam

7

oddaj na gware nie spawdzaja co aktualnie siedzi w flashu tylko wymieniają, kolega tak zrobił i zero problemów