Odp: Zmiany w wydaniu OpenWrt 19.07
Ubus naprawione, popsuty nlbwmon:
/etc/init.d/nlbwmon status
unknown instance *
nlbw -c show
Error while processing command: Bad file descriptorNie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 19.07
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ubus naprawione, popsuty nlbwmon:
/etc/init.d/nlbwmon status
unknown instance *
nlbw -c show
Error while processing command: Bad file descriptorI kilka innych usług. Ale to już nie temat na ten wątek...
@cezary masz jakiś pomysł - 19.07 ze snapshota (ale także rc1 i rc2) na c2600 - pingi zmienne od 0,5 do 5ms na br-lan, przez ethernet. Skompilowałem cały snapshot z dziś i wciąż to samo. Jak cofnę do 18 do jest jak ma być: na lokalnej sieci pingi są rzędu 0,2-0,5 ms czyli tak jak ma być. Ki diabeł? QoS nie używam.
W logach nie masz czasami info o resecie interfejsów ethernetowych?
W logach nie masz czasami info o resecie interfejsów ethernetowych?
mam tylko że "flow controll off", obecnie logread nie działa, może coś zamieszałem. Jak się z tym uporam, wrzucę logi. Ale dziwne to jest...
Po aktualizacji ubus: https://github.com/openwrt/openwrt/comm … 107a4a2901
logread działa i pingi są normalne. Ale nlbwmon nie działa ![]()
Od kilku dni mam dziwny błąd. Otóż gdy cokolwiek chce zainstalować, to nie mogę, bo wyświetla mi się: "Zainstalowana wersja pakietu kernel nie jest zgodna, wymaga 4.19.91-1-975b5b45… podczas gdy 4.19.91-1-36ae4070… jest już zainstalowana."
Błąd prawdopodobnie zaczął się po ostatniej aktualizacji kernela. Więc muszę zawsze kompilować cały obraz, by się udało.
Tak, zawsze musisz instalować modułu dokładnie z kompilatu który masz zainstalowany. Nie inny.
Cześć
Dawno nie grzebałem w moich routerach a tu takie nowości!.
Mam tylko pytanie o to wykrywanie pamięci w routerach z wymienionym flashem - czy da się jakoś "odblokować" dodatkową pamięć? Nie będę ukrywał , że chodzi mi o WDR3600 z pamięcią 16MB.
Pozdrawiam!
Więc zainstaluj ar71xx a nie ath79 (nie moje, z openwrt.org). Wtedy jeszcze będziesz miał automatyczne rozpoznawanie wielkości flash. Do następnego wydania, bo tam już podobno ar71xx ma nie być.
Ok, ale co potem?
Ok, ale co potem?
O co pytasz? Po czym potem?
Czy po przejściu na ATH79 będzie jakiś sposób na wykorzystanie tej dodatkowej pamięci? Używam kilku pakietów , które nie mieszczą mi się w 8MB
. Wiem, że mogę zrobić extroot-a ale nie po to wymieniłem pamięć aby bawić się z extroot. Nie znam również routera z 4xUSB.
Jak sobie sam zmienisz dts i przekompiluesz system to tak.
Nie znam również routera z 4xUSB.
Stara iomega iconnect, albo składak na APU lub RPi.
Czy po przejściu na ATH79 będzie jakiś sposób na wykorzystanie tej dodatkowej pamięci? Używam kilku pakietów , które nie mieszczą mi się w 8MB
. Wiem, że mogę zrobić extroot-a ale nie po to wymieniłem pamięć aby bawić się z extroot. Nie znam również routera z 4xUSB.
jakikolwiek terminal z allegro jeśli już
Hm, czy coś tam jest przechowywane powiadasz. Co jak byś zmniejszył partycje tak żeby nie ruszać określonego obszaru z którym uboot chce się bawić?
Niestety na praktycznie całej partycji coś jest. W R6800 raczej concat nie przejdzie.
Zobaczymy co z R6220.
nlbwmon nie działa
Z ciekawości zainstalowałem i rzeczywiście nie działa
Przy okazji przetłumaczyłem luci-app-nlbwmon na PL. Super aplikacja, będę korzystał.
A od kiedy nie działa?
Mam netgeara R6220 z OpenWrt 18.06.5 i chciałem wgrać dzisiejszy najnowszy sysupgarde snapshot z wersją 19.07 ale zwraca mi taki komunikat
The uploaded image file does not contain a supported format. Make sure that you choose the generic image format for your platform.Macie jakieś pomysły?
Czytaj pierwszy post. Użyj sysupgrade z opcją -F
Czytaj pierwszy post. Użyj sysupgrade z opcją -F
Dziękuję
Zuzia napisał/a:nlbwmon nie działa
Z ciekawości zainstalowałem i rzeczywiście nie działa
Przy okazji przetłumaczyłem luci-app-nlbwmon na PL. Super aplikacja, będę korzystał.
A od kiedy nie działa?
Znów poprawili ![]()
Znów poprawili
Ja na git widze tylko ubox
libubox: Fixes startup issues of some services in procd and bumps ABI_VERSION to 20191228.
Zainstalowałem wczoraj na WRT1900ACS i jak hostą zauważyłem tylko jedne błąd podczas restartu uhttpd z poziomu luci wywala błąd. Zainstalowałem pare pakietów i jak do tej pory wszystko działa stabilnie i szybko.
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 19.07
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc