Odp: Zmiany w wydaniu OpenWrt 19.07
Wybacz mój błąd ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 19.07
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wybacz mój błąd ![]()
u mnie nowe luci na wndr4300 działa przyzwoicie, nie "muli" (firefox 70.0.1 64 bit)
Ja mam porównanie z wcześniejszą wersją. Co kilka dni kompiluje sobie obraz i widzę zmiany. Są to małe zmiany, ale odczuwalne.
A jak z WiFi? Na poprzednim buildzie na WRT1900CA miałem problemy ze stabilnością połączenia. Głównie na 5GHz. Sieć była, komputer (a w zasadzie karta wifi) widziała sieć ale nie potrafiła/nie mógł się z nią połączyć. Pomagał restart routera.
Ktoś miał podobne problemy?
Dla linksysa nie ruszyli sterowników mwlwifi od 7 miesięcy w 19.07...
Podczas kompilacji przybywa plików "not exist", czy mam to ignorować? A może dać dist clean lub dir clean?
Gdzie ci takie pliki się robią?
Dla linksysa nie ruszyli sterowników mwlwifi od 7 miesięcy w 19.07...
Mało pocieszająca wiadomość
Ogólnie odnoszę wrażenie, że wypuszczenie oficjalnego 19.07 "lekko" się opóźnia.
Pół roku zaraz będzie ![]()
Nienawidzę tej wersji od samego początku. Od pierwszej kompilacji mam ciągle problemy z Wi-Fi 5GHz na telewizorze i dekoderze. Nie ma internetu na tych urządzeniach. Muszę wracać do 18.06, bo tam jest normalnie.
Gdzie ci takie pliki się robią?
Na początku kompilacji, gdy update robie. "django" coś tam nie istnieje.
Tak, spie* zależności w pakietach od paru dni.
Tak, spie* zależności w pakietach od paru dni.
Chyba trochę dłużej. Jakieś 2 tygodnie. Kiedyś było 5 zależności "djtango", Od ok tygodnia już 3. Wczoraj kiedy kompilowałem, to tyle się zmieniło, że dużo różnych zależności nie istnieje. Więc jeszcze bardziej popsuli pakiety.
Po prostu to ignorujesz (przynajmniej dopóki nie potrzebujesz tych pakietów).
OpenWrt 19.07-rc1 zostało w końcu oznaczone...
Zauważyłem, że w Twoich kompilacjach LuCI 19.07 brakuje obrazów dla TL-WR902AC V1 (jeszcze na ar71xx) - czyżby Ci umknął? Czy wynika to z tej dodatkowej bezużytecznej partycji "tplink" która tylko zajmuje 640kB na flashu przez którą obraz mógłby się nie zmieścić? ![]()
Z luci nie ma. Nie mieści się. Tylko czyste są bez luci są (lub mifi)
A kto tłumaczy Luci na nasz język? Nowe Luci ma braki, czy można jakoś pomóc?
Luci jest tłumaczeniem zespołowym i wygląda jak wygląda. Tak, możesz pomóc: ściągasz źródła, poprawiasz tłumaczenie i wysyłasz normalnie PR. Był też serwis online który służył do tłumaczenia wyrażeń w luci, ale mi uciekł url. Jak znajdę to podeślę.
EDIT: https://hosted.weblate.org/engage/openw … rce=widget
Ok dzięki. Już coś tłumacze. Z 70% skoczyło do 74% A przesiedziałem jakieś 2 godziny. Ciekawe kiedy wypuszczają aktualizacje języków.
https://github.com/openwrt/luci/commit/ … ece8132be9
Powoli są dodawane.
U mnie na nowej wersji buildu w Luci w Chrome co chwilę dostaję czerwoną ramkę z komunikatem: Error
XHR request timed out. W Firefox problem chyba nie wystepuje.
Zgłoś im.
https://github.com/openwrt/luci/commit/ … ece8132be9
Powoli są dodawane.
Dzięki za link. Już widze swój nick tam, ale jeszcze sporo zostało do przetłumaczenia. Mam nadzieje, że jakby coś było nie tak, to zawsz moźna dane słowo jeszcze raz poprawić.
I tak trzeba będzie poprawić
Jak jest dzieło kilku ludzi to nie zawsze trzymają się tej samej terminologii, a i czasami później wychodzi że tekst trzeba skrócić bo się w okienku nie mieści lub brzmi dziwnie w kontekście w którym jest wyświetlany.
spotkał się ktoś z wysokim użyciem cpu przez [kworker/2:1] ? zużywa nawet 50% cpu ( pentium n3700)
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 19.07
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc