Witam ponownie. Odważyłem się jeszcze zapytać o parę rzeczy licząc się z krytyką i brakiem chęci używania szukajki - a używałem, na swoje usprawiedliwienie dodam że mój synek 2,5roku nie bardzo pozwala mi się skupić na czytaniu licznych wątków i wyłowieniu informacji dla mnie potrzebnych, zwłaszcza iż znajduje tu posty dotyczące WNDR4300 (a jeszcze więcej TP-LINK WDR4300) już zaawansowanych użytkowników i nie wszystkie skróty myślowe łapię w lot (muszę sobie przypominać szukają opisów w necie).
Zdecydowałem się jednak na garygole (wyczytałem że prostszy w obsłudze)
Pytania:
1-rozumię że mam się nie przejmować tym że domyślne rozszerzenie obrazu jest *.img a nie *.bin (tak banalne możecie się śmiać ja się z siebie śmieje)
2-podpinam ruter lan'em pod LAN1 loguje sie, odnajduje opcje upgrade firmware i wskazuje plik gargoyle-1.9.0.2-ar71xx-wndr4300-ubi-factory.img
3-następuje reset loguje się ponownie i ustawiam wg instrukcji na tym forum (z tym nie będzie chyba problemu) na razie mój modem to e173 ale chce dokupić coś pod LTE
4- w razie czego mogę wrócić do oryginalnego softu używając TFTP. (spod win czy lepiej ubuntu)?? na stronie producenta znalazłem soft do V2 z końcówką chyba .32 mój V1.0.2.78. Na forum znalzałem posty o problemach z resetami po powrocie do org. softu i tam forumowicze wymieniali że próbowali instalować kilka wersji softu tylko skąd takowy pobrać.
W oczekiwaniu na pomoc i krytykę pozostaję do dyspozycji.
Pozdrawiam.
Tritan
PS. Mam jeszcze SIEMENS GIGASET SE551 ma on usb, da się mu wgrać jakiś alternaywny soft? W necie znalazłem info SE551