1

Temat: Oscam TL-WR1043ND

Jak zmienić wersje oscam 2947 na nowszą gdy pobrałem z http://oscam.ump2002.net/board/thread.php?threadid=3646 i podmieniłem z plikiem oscam w bin/oscam nadałem uprawnienia 775 i oscam nie startuje a na starym wszystko ok. W paczce jest jeszcze jeden plik list_smargo może jego gdzies trzeba skopiować ?

2

Odp: Oscam TL-WR1043ND

Jak z palca uruchamiasz to wypisuje coś?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

Jak z palca uruchamiasz to wypisuje coś?

nie uruchamiałem z palca z linuxa jestem cieniutki uruchamiam z www mam x-wrt przez services restart

4

To uruchom z konsoli bo tak to nic nie wiesz. Może się o pliki konfiguracyjne buntować, może w ogóle się nie uruchamiać albo brakować mu czegoś. Ale musisz to z palca uruchomić że by się to tym dowiedzieć.

5 (edytowany przez herigo 2010-10-15 14:21:46)

Cezary napisał/a:

To uruchom z konsoli bo tak to nic nie wiesz. Może się o pliki konfiguracyjne buntować, może w ogóle się nie uruchamiać albo brakować mu czegoś. Ale musisz to z palca uruchomić że by się to tym dowiedzieć.

mozesz napisac jak to uruchomić z palca a co z tym drugim plikiem

6

Ściągnij putty sobie, uruchom. Jako adres podajesz ip routera (192.168.1.1 zakładam), jak connection type wybierasz telnet (jeżeli nie ustawiłeś hasła w routerze) lub ssh jeżeli ustawiłeś.
Klikasz open, w przypadku ssh zapyta się o login (root) i hasło (takie jak ustawiłeś).

A potem tylko wydajesz polecenie "oscam" i pokaż co wypisał na ekranie.

7

Cezary napisał/a:

Ściągnij putty sobie, uruchom. Jako adres podajesz ip routera (192.168.1.1 zakładam), jak connection type wybierasz telnet (jeżeli nie ustawiłeś hasła w routerze) lub ssh jeżeli ustawiłeś.
Klikasz open, w przypadku ssh zapyta się o login (root) i hasło (takie jak ustawiłeś).

A potem tylko wydajesz polecenie "oscam" i pokaż co wypisał na ekranie.

PANIC: master deadlock! last location: initroot@OpenWrt:~#

8

Problem z aplikacją samą w sobie. Zgłoś do tego który to kompilował.