Temat: Wget TL-WR1043ND
Witam
Mam problem z instalacja wget na TL-WR1043ND czy istnieje wogule możliwośc aby wget pobierał np z rapidshare itp jak go zainstalować na TL-WR1043ND
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Wget TL-WR1043ND
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Mam problem z instalacja wget na TL-WR1043ND czy istnieje wogule możliwośc aby wget pobierał np z rapidshare itp jak go zainstalować na TL-WR1043ND
wogule tu jest http://eko.one.pl/?p=openwrt-rsget
Tak, jak masz konto premium to sam wget moze pobierać. Jak nie masz - patrz link.
polecam rsgat.pl z linka powyzej, ale tu mam pytanie jak pobierć dane z ftp, które jest zabezpieczone loginem i hasłem, jeśli trzeba coś wklepac to prosze o informacje i forme jak to ma wygladac
ftp://login:hasło@host/plik/do/pobrania.
Normalnie znaczy się ![]()
hehe ale numer, a zachodziłem jak to zrobić dzieki
Tak, jak masz konto premium to sam wget moze pobierać. Jak nie masz - patrz link.
mam konto premium tylko jak zainstalować samego wgeta ?
opkg update
opkg install wget
opkg update
opkg install wget
W jakim katalogu są pliki konfiguracyjne i jak go uruchomić na linuxie nie bardzo się znam
Nie ma plików konfiguracyjnych. to wget jest. uruchamiasz po prostu poleceniem wget.
tak ale jak bym chciał korzystać z np rapidshare konto premium to gdzies trzeba wpisac hasło i login miałem kiedys dysk sieciowy i tam był plik gdzie się podawało linki i plik konfiguracyjny gdzie się podawało gdzie ma zapisywać pliki
Dużo czytania Cię czeka. Poszukaj manuala od wgeta. W skrócie wygląda to tak:
cd /mnt/sda1
wget -b -c --auth-no-challenge --user=login --password=hasło -i nazwa_plikulogin/haslo - wiadomo, w pliku nazwa_pliku maja być linki do ściągania, a całość wyląduje w /mnt/sda1.
wget -b -c --auth-no-challenge --user=login --password=hasło -i nazwa_pliku
a te linki to po przecinku jeśli jest ich np 10
Linki maja być w pliku o nazwie takiej jak do wgeta podajesz.
Każdy link w nowej linii
Każdy link w nowej linii
Coś nakombinowałem teraz nic nie mogę zapisać przez putty na ruter ani edytować żadnego pliku. Jedynie gdzie mogę edytować i zapisywać to podpięty dysk co może być przyczyną loguje się jak root
Wszystko. Ale z racji się się bawiłeś to stawiam na to że zapchałeś cały flash bo ściągałeś plik do niego zamiast na dysk.
Zrób firstboota w trybie failsafe (masz opis na głównej) i będziesz miał system jak nowy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Wget TL-WR1043ND
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc