Odp: TL-WR740N i Plugin Webcam support, da radę?
Nie mogłem się powstrzymać. Ja o dobrej jakości obrazie mówię dopiero jak rozdzielczość jest w okolicach 1280x960 px. Z tego, to można potem coś uzyskać/zobaczyć/sprawdzić. Przy 424x240, to ludzka twarz z kilku metrów zajmuje na obrazie ile - 20, 30 pikseli?
Również …
. Lejesz wodę aż miło bez żadnych konkretów, podaj linki do tych kamer o tak świetnych rozdzielczościach. Mam 2 kamery IP (jedna, sprawna, druga kupiona za 50%ceny na aukcji wyłożyła się po ok. 9 miesiącach). Przed zakupem testowałem-tak tanie w cenie ok. 300zł TL i D-Link, zdecydowałem się na Ubiquiti-Doma ze sklepu i mini z aukcji ze względu na zasilanie PoE i gniazdu miniSD, jakość obrazu podobna. Teraz realnie jak to wygląda: 1-kamera USB-HD5000 obraz na 13 calowym MBP, proporcjonalny, płynny bdb jakości 100mm x 55mm, mogę go bardzo łatwo powiększyć do pełnej strony, 2-kamera IP-Doma, obraz kiepskiej jakości (wymaga bdb oświetlenia) obraz w GUI dostępu 140mm x 80mm standardowo nie nadaje się do powiększania bo przy takiej jakości to wygląda marnie (kamerka kosztowała ok. 400zł), jednakże nie można powiedzieć że są z nią problemy-działa w 5 dniu i 35 dniu-rzadko PGE pozwala w tej lokalizacji na dłuższe statusy. To że są kamerki no-name o dużo lepszych parametrach obrazu jest oczywiste, jednakże trzeba je przetestować bo w większości przypadków ich działanie skończy się tak j.w. z tą na USB. Żeby była jasność-nie stawiam tu znaku = między kamerami IP i USB bo dzieli je przepaść, cenowa również, całe OT. ![]()