Odp: OpenWRT i LUCi
Try firstboot.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → OpenWRT i LUCi
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Try firstboot.
Cezary nie przechwalam ale działa git, nie wiem co byłow poprzednim obrazie ale ten ma zapodane kilka torrentów i jest ok transfery po usb w normie 10-12mb/s, powiec mi jeszcze co to za proces" top -bn1" bo zjada 38% procka u mnie czy można to wyłaczyć czy jest niezbedne do działania systemu
Jaki top? Top ktorym sprawdzasz obciązenie?
I started firstboot and it is still running (already 10 minutes)? Is it normal? Can be caused by using extroot?
No, it should takes max 20s, if block-extroot is installed.
I thougt so, it is still running can I interrupt it?
Remove disk, make restart and fistboot?
Firstboot helped, luci is again working. Thank you
So something was left of the configuration...
Witam,
nalazłem jeszcze jakiś błąd. Doinstalowałem hd-idle a następnie luci-app-hd-idle do obsługi
na porzeddniej wersji działało. Teraz po załadowaniu części związanej z LUCI, wejście na stronę zwraca błądd HTTP 500
po odinstalowaniu tego z SSH wszystko śmiga.
Potwierdziłem to ponowną instalacją i deinstalacją luci-app-hd-idle
Marcin
luci-app-hd-idle nie pochodzi ode mnie. Ponieważ rc3 wyszło już jakiś czas temu, a ja uzywam bieżącej gałezi - mogą być jakieś rozbieżności. Zainstaluj wersję ode mnie: http://ecco.selfip.net/tl-wr1043nd-luci … ar71xx.ipk
Dzieki Cezary.
Nowa paczka dziala i bez firstboota.
Luci chodzi. ![]()
Dziekuje i pozdrawiam.
EDIT.
Przestrzegam przed doinstalowywaniem paczek pod luci.
Lepiej z komendy opkg install.
Gdy instalowalem upnp spod luci, GUI sie wywalil i nie bylo mozliwosci uzywac luci.
Po ponownym zaladowaniu nowego obrazu od Cezarego i instalce tej samej paczki spod terminala wszystko gra. ![]()
Jeszcze raz pozdrawiam i dziekuje.
Mam pytanie z trochę innej beczki:
Jak przejść z gargoyle'a na LUCI z tej lokalizacji http://ecco.selfip.net/tl-wr1043nd-luci … de.bin.zip.
Oczywiście posiadam tl-wr1043nd
Rozpakuj ten plik i wgraj go przez www. Tak po prostu.
Spróbowałem tak i od 20 min mam okno Pobieranie Firmware. Mam dalej czekać. Czy mogę coś zrobić
Nie, to się ze 2 min w sumie robi. Wgraj sobie przez scp plik do rutera i przez sysupgrade zrób, tak jak to opisane na stronie jest.
Dzięki poszło przez sysupgrade
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc pociągnę w tym.
Mam problem z moim routerem wr1043nd na firmwar'że OpenWRT wgranym wczoraj (na gargoyle'u którego używałem poprzednio było to samo i myślałem że czyste OpenWRt z Luci pomoże).
Do rzeczy: po jakichś 12 godzinach pracy router-a jakość sygnału spada dramatycznie nisko potrafi nawet rozłączyć (siła sygnału jest bardzo dobra do znakomitej). Jeżeli takie coś się dzieje wystarczy że zrestartuje router (np. poleceniem reboot) lub wydam polecenie wifi i jakość sygnału jest znakomita. Czym to może być spowodowane?
Mój /etc/config/wireless
config 'wifi-device' 'radio0'
option 'type' 'mac80211'
option 'macaddr' 'xx:xx:xx:xx:xx:xx'
option 'hwmode' '11ng'
option 'htmode' 'HT20'
list 'ht_capab' 'SHORT-GI-40'
list 'ht_capab' 'DSSS_CCK-40'
list 'ht_capab' 'SHORT-GI-40 DSSS_CCK-40 HT40+ HT40-'
option 'disabled' '0'
option 'country' 'PL'
option 'channel' '9'
option 'txpower' '20'
config 'wifi-iface'
option 'device' 'radio0'
option 'network' 'lan'
option 'mode' 'ap'
option 'ssid' 'domek'
option 'encryption' 'psk2'
option 'key' '*********'I don know if it will help, but there are new mac80211 drivers https://dev.openwrt.org/changeset/23470
Sterownikami od wifi.
Chyba mam to samo. Czasami 2-3 razy na godzinę odłacza mi laptopa po WIFI i w 80% później sam sie podłacza, ale bywa i tak, że muszę ręcznie dać kilka razy reconnect.
Dostaje takie logi w UCI:
daemon.info hostapd: wlan0: STA MAC_ADRES IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
daemon.info hostapd: wlan0: STA MAC_ADRES IEEE 802.11: authenticated
daemon.info hostapd: wlan0: STA MAC_ADRES IEEE 802.11: associated (aid 1)
daemon.info hostapd: wlan0: STA MAC_ADRES WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Próbowałem już wyłączać 802.11n na rzecz 80211.g, ale też zrywało połączenie. Czy to może być problem sterów do karty czy do routera ?
Jakieś remedium ?
Żadnego. U niektórych działa to bezbłędnie, u niektórych nadal się wywala.
A nie masz na laptopie jakiegoś oszczędzania energii w sieciówce włączonego?
(i jak już to zaktualizować sterowniki do wifi)
(i jak już to zaktualizować sterowniki do wifi)
A czy jest już gdzieś do pobrania skompilowany sterownik (najnowszy)? Operacja polega na podmianie pliku? Co oprócz linuksa i pakietu dev cpp, potrzeba do samodzielnej kompilacji?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → OpenWRT i LUCi
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc