Temat: Większe obrazy dla MR-13U
Zauważyłem, że pojawiły się obrazy dla zmodyfikowanych MR3420v2 z 16MB flashem. Czy mógłbym zgłosić prośbę o takie "większe" obrazy dla MR-13u?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Większe obrazy dla MR-13U
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zauważyłem, że pojawiły się obrazy dla zmodyfikowanych MR3420v2 z 16MB flashem. Czy mógłbym zgłosić prośbę o takie "większe" obrazy dla MR-13u?
A ktoś używa tego ze zwiększonym flash?
Ja ;-)
Na razie sobie radziłem, używając tutoriala od extroota ale za każdym wydaniem to trochę roboty, żeby poustawiać.
Ja ;-)
Na razie sobie radziłem, używając tutoriala od extroota ale za każdym wydaniem to trochę roboty, żeby poustawiać.
W zasadzie to robota na 2 minuty, a mając mniejszy obraz sam decydujesz co wpakować na flash.
Ja używam MR3020 z powiększonym flashem i wolę korzystać ze standardowego obrazu, dzięki czemu oszczędzam ~3MB zajmowane przez (niepotrzebny mi) pakiet USB storage i mogę zmieścić całego Pythona i Pyload bez extroota. Większy obraz też ma swoje wady.
Może dla czystego OpenWRT nie ma to jakiegoś znaczenia ale dla Gargoyle obrazy dla większych flash są bardzo przydatne (mnie wcześniej w swoim 703N/16MB flash nie chciało się nawet robić aktualizacji firmware aby nie motać się z instalowaniem większości dodatków od początku, w obrazie 8MB wszystko co najważniejsze mam już zawarte, a czego nie mam szybko dorzucam za pomocą pluginów poprzez kilka kliknięć). Także moje uznanie dla Cezarego że poświęcił swoją wiedzę i czas, aby takowe utworzyć. ![]()
A ktoś używa tego ze zwiększonym flash?
ja również
(16MB)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Większe obrazy dla MR-13U
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc