Temat: Większe obrazy dla MR-13U

Zauważyłem, że pojawiły się obrazy dla zmodyfikowanych MR3420v2 z 16MB flashem. Czy mógłbym zgłosić prośbę o takie "większe" obrazy dla MR-13u?

2

Odp: Większe obrazy dla MR-13U

A ktoś używa tego ze zwiększonym flash?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez p4trykx 2014-01-25 16:34:49)

Ja ;-)
Na razie sobie radziłem, używając tutoriala od extroota ale za każdym wydaniem to trochę roboty, żeby poustawiać.

4

p4trykx napisał/a:

Ja ;-)
Na razie sobie radziłem, używając tutoriala od extroota ale za każdym wydaniem to trochę roboty, żeby poustawiać.

W zasadzie to robota na 2 minuty, a mając mniejszy obraz sam decydujesz co wpakować na flash.
Ja używam MR3020 z powiększonym flashem i wolę korzystać ze standardowego obrazu, dzięki czemu oszczędzam ~3MB zajmowane przez (niepotrzebny mi) pakiet USB storage i mogę zmieścić całego Pythona i Pyload bez extroota. Większy obraz też ma swoje wady.

5

Może dla czystego OpenWRT nie ma to jakiegoś znaczenia ale dla Gargoyle obrazy dla większych flash są bardzo przydatne (mnie wcześniej w swoim 703N/16MB flash nie chciało się nawet robić aktualizacji firmware aby nie motać się z instalowaniem większości dodatków od początku, w obrazie 8MB wszystko co najważniejsze mam już zawarte, a czego nie mam szybko dorzucam za pomocą pluginów poprzez kilka kliknięć). Także moje uznanie dla Cezarego że poświęcił swoją wiedzę i czas, aby takowe utworzyć.  smile

6

Cezary napisał/a:

A ktoś używa tego ze zwiększonym flash?

ja również smile (16MB)

flint2, mikrotik i kilka innych