Temat: 4 x ap w placówce

Serwus

Mam w placówce oświatowej jakieś 4 szt. ap airlive. Ich zasięg stawia dużo do życzenia. Sygnał do urządzeń jest zbyt słaby. Swoimi siłami zrobiłem tak że powymieniałem  w ap'pointach anteny na 11 decybelowe pentagrama z małych kikutów takie jakie się montuje w standardowych dlinkach. Klienckie maszyny także mają powymieniane antenki na wyżej wspomniane 11 Db anteny i dalej lipa (net jest raz go nie ma,słaby sygnał). Do głowy przychodzi mi montaż w AP anten panelowych. Czy to ma sens? Jest jedna rzecz. te 4 x AP mają nadawać mocny sygnał w otoczeniu gdzie są małe dzieci w dodatku z porażeniem mózgowym. Nie chce im wyrządzać krzywdy gotując im mózgi. Macie jakieś propozycje ? Sugestie? Co byś zrobił aby mieć mocny, stabilny sygnał nie wyrządzając krzywdy dzieciakom.

Pozdro

2

Odp: 4 x ap w placówce

Ubiquiti kierunkowe?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

korytarz, w korytarzu po prawej i po lewej pokoje na odległości 10 m w każdym pokoju komputer

4

Kabel?

5

A to nie lepiej będzie zastosować adaptery Powerline?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6 (edytowany przez prorock 2014-01-20 23:31:40)

5000zł  stworzenie sieci przewodowej. Ostatecznośc - brak kasy. Lepiej wykorzytać na sprzęt rehabilitacyjny

7

dzieciaki nie są głupie mimo że to warzywa- grzebią przy kontaktach - jedyna opcja sensowna usprawnić wifi

8

Ile tam jest urządzeń klienckich?

9 (edytowany przez prorock 2014-01-20 23:37:32)

10 kompów salach dla dzieci. W pokojach gdzie śpią. To co jest na wierzchu jest demontowane przez nie. Antena w komputerze jest połamana po tygodniu ale to już inna kwestia. Te dzieci nie są głupie. Wychowaca zamnie biurko

10

Dzieci z porażeniem mózgowym podpatrują hasła do komputerów wychowacom smile

11

szukam anteny mało  mózgo jeb...ną ale z dobrym zasięgiem podejrzewam że musi być to 2,4 GHz

12

5Ghz smaży białko

13 (edytowany przez prorock 2014-01-20 23:43:58)

moje jedyne rozwiązanie wykręcam kikuta 11Db pentagrama i wrzuacam dookólną do AP'ka tylko jaką? Nie może smażyć małych mózgów.

14

zresztą skoro AP jest 2,4 GHz to 5GHz antena nie będzie nadawać na tym paśmie tylko będzie kompatybilna w dół

15 (edytowany przez prorock 2014-01-20 23:49:36)

tylko jaką antene mu wkręcić. Mogę przeprowadzić próbę na jednym AP gdzie są bardziej kumate dzieciaki

16

Ten wątek to chyba jakiś żart?

17

k.... wa jaki  ża..... rt

18

pytam poważnie te dzieciaki wspomagam jak mogę a Ty pisze takie pierdoły

19

nie radzę Ci takiego doświadczenia a tym bardziej abyś miał takie dziecko

20

ja im pomagam i dlatego proszę o sugestie i pomoc

21

Idź i naucz się korzystać z for internetowych i wyrażać się z choć minimalnym poszanowaniem o niepełnosprawnych ("warzywa", naprawdę nie masz lepszych określeń?), bo to co tutaj zaczynasz uprawiać zakrawa jedynie na potępienie.

22

jak byś miał na co dzień takie doświadczenia ro była by to dla Ciebie normalność

23

obseruje Twoje posty ale teraz wydaje mi się że masz mało doświadczenia życiowego - bez urazy. Myślisz że mimo mojego grubiańskiego słownika nie mam szacunku dla nich?? Chce im tylko dać neta. Dlatego piszę i proszę o waszą mądrość.

24

ciekawe jak byś nazwałbyś kogoś kto się gapi w akwarium 24h na dobe czy byłbyś tak miły i napisałbyś po 5 latach obseracji "nie warzywo". Myśłisz że robię to złolsiwie ?

25

dupa twardnieje