26

Odp: Problem z szyfrowaniem w tplink-u wr1043nd

Czekaj, a co zrobiłeś że się zmieniło? Ustawiłeś coś w gui? Jesteś w stanie to powtórzyć?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

27

W GUI nic nie zmieniałem. Stało się to po tym jak zrestartował mi się router (prawdopodobnie zabrakło pamięci).
Po wejściu do /etc/config/gargoyle pozmieniałem te dziwne krzaczki na polskie litery, ale to i tak nic nie pomogło. Po restarcie routera dalej jest problem z wyświetlanie polskich znaków w menu (zamiast liter pokazują się kwadraciki). Sprawdziłem w źródle strony i tam jest wpisane dobrze. Tak jakby kodowanie dla menu było nieodpowiednie

Ewentualne wpisy z configa mogę wkleić wieczorem

PS.
Wgrałem ten firmware http://ecco.selfip.net/gargoyle-pl/ar71 … pgrade.bin - jakie tam są narzędzia do edytowania configu (vi mnie odstrasza, cat służy chyba tylko do pokazywania i tworzenia nowych plików). W końcu ściągnąłem nano, a może jest w tej wersji coś podobnego do niego (bo im mniej pakietów tym lepiej).

28

Domyślnie nie ma nic, jest tylko vi. Doinstaluj sobie nano.

PS. Nie masz czasami w przeglądarce ustawionego innego domyślnego kodowania niż utf-8?

29

Sprawdzałem na 3 przeglądarkach (SRWare Iron, firefox, IE8.0) i wszędzie jest to samo. Czyściłem też cache przeglądarki i bez efektu

30

No to jeżeli poprzednio działało to musi i teraz. Chyba że nie wprowadziłeś tych znaków w UTF-8.

31

Korzystałem z nano i nie wiem jak on zapisał

32

openwrt nie obsługuje kodowania w ogóle. wiec pewnie takie jak miałeś w putty - win1250 lub iso8859-2