1

Temat: nowe builidy w download dla routerow po wymianie flasha

Czesc,

napisales na blogu

"Blog

2014-01-04

Do następnych wydań Gargoyle dla routerów które mają normalnie 4MB pamięci flash i port USB zostaną dodane nowe obrazy: z domyślnym językiem angielskim oraz dla tych które mają wymienioną pamięć na większą (8M-16M).
"

Czy uwzglednisz tam obsluge USB dla modow z dolozonym USB i2c itd.

2

Odp: nowe builidy w download dla routerow po wymianie flasha

dla routerów które mają normalnie 4MB pamięci flash i port USB

Czyli rozchodzi się głównie o takie cudaki jak WR703N, MR3020, MR3040, MR3220v2, MR3420 itd., ze zmienionym FLASH z 4 MB na 8 lub 16 MB.

3

No nie,

o wr841,941,743 itd. tam gdzie jest USB ale nie ma fizycznie gniazda przetwornicy/stabilizatora 5 V, ale tamte oczywiscie tez, no i warto by uwzglednic twoj u-boot bo to super sprawa, moze pogadasz z Cezarym niech zrobi tez buildy z twoim u-bootem, naprawde to jest wielkie i przydatne szczegolnie konsola u-boota ale reszta tez.

4

roblad napisał/a:

No nie,

o wr841,941,743 itd. tam gdzie jest USB ale nie ma fizycznie gniazda przetwornicy/stabilizatora 5 V

Na to pytanie musi już odpowiedzieć Cezary, ale raczej wątpię żeby potraktował routery z miejscem na USB, bez elementów od zasilania tak samo jak routery z gniazdem USB i zasilaniem dla niego wink

roblad napisał/a:

no i warto by uwzglednic twoj u-boot bo to super sprawa, moze pogadasz z Cezarym niech zrobi tez buildy z twoim u-bootem, naprawde to jest wielkie i przydatne szczegolnie konsola u-boota ale reszta tez.

Są takie plany.

5

Super !!! jak bys jeszcze mial czas i checi na u-boota dla innych prockow, tak zeby byl wszeeeeedzie :-) w GG

6

Czyli, z przegladarki soft z ubootem ?

RB760iGS + RB260GS / Ryzen 5 2660 / 16G DDR4 / MiniITX - Inea 1G (https://i.imgur.com/TLbJVDw.png)
RB951-2HnD / Celeron J1900 / 4G DDR3 / MiniITX - Satpol 100M

7

Ale tylko z oryginału. I to są plany na bliżej nieokreślony rok 2014, więc trochę poczekacie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

8

Cezary napisał/a:

Ale tylko z oryginału. I to są plany na bliżej nieokreślony rok 2014, więc trochę poczekacie.

I tak chętnie wezme, bo nie chce mi sie WDRa otwierać;)

RB760iGS + RB260GS / Ryzen 5 2660 / 16G DDR4 / MiniITX - Inea 1G (https://i.imgur.com/TLbJVDw.png)
RB951-2HnD / Celeron J1900 / 4G DDR3 / MiniITX - Satpol 100M

9

Nie musisz go otwierać, żeby wgrać nowy obraz U-Boot. Są inne metody.

10

Pepe2k czy oprócz kompilacji OpenWrt z odblokowaną partycją uboota jest jakiś inny sposób? Mam parę wr710n i kusi mnie żeby wygrać do nich Twoją wersję uboot'a:)

11

Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że DD-WRT ma odblokowaną możliwość zapisu na wszystkich partycjach mtd.