1 (edytowany przez krisr77 2014-01-02 20:00:47)

Temat: Airlive WLA5000AP v2 bledy transmisji

Witam

temat nie do konca zwiazany z openwrt ale fachwcow tu sporo wiec moze ktos pomoze smile
mam zamiar zamontowac cos wifi w rodzinnym domu (chodzi o Ap - net jest dostarczony  przez radiowke do Ubiquiti NanoStation M5), w czeluściach wlasnych szafek wygrzebalem WLA5000AP

Co mnie zaniepokoiło to duza ilosc bledow trasmisji - powoduje to czasami duzy ping oraz spadek wydajności urzadzenia do klikuset kilobitow na sek.

Radio Name Mode        Op  Channel  Assoc.    Tx Pkts    Rx Pkts    Error
radio1        802.11g    6                      0            240430    191110    15031

Powyzsze dane sa przy zerowym korzystaniu z  apeka - przy podlaczonych klientach ilosc bledow wzrasta.

Ubite radio ??? czy cos z firmware. Da sie na to cos nowszego wgrac ?? W tej chwili jest Firmware Version:
2.00e32

2

Odp: Airlive WLA5000AP v2 bledy transmisji

To start atheros, openwrt na tym działa. http://wiki.openwrt.org/toh/wistron/ca8-4

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

a ktory dokladnie obraz ???
http://downloads.openwrt.org/kamikaze/8.09.2/

jaka procedura ??? standart po www i ktorys squashfs.img  czy telnet ??? nie chcilabym go ubic co prawda mam do niego kabek ale cos srednio dziala mam output (tzn widze konsole) ale nie mam inputa tzn putty nie reaguje na klawiszologie sad

ps. i najważniejsze pytanie czy router nie ma juz ubitego radia -sa na to jakies logi ??

4

krisr77 napisał/a:

(chodzi o Ap - net jest dostarczony  przez radiowke do Ubiquiti NanoStation M5), w czeluściach wlasnych szafek wygrzebalem WLA5000AP

To może być problem innej wersji układów radiowych (M5 to radia zgodne z AN, a WLA5000AP to czyste A,B,G mimo że nowe układy są wstecznie kompatybilne to mogą sypać takimi błędami).

5

Przez interfejs szeregowy i będziesz się w redboocie babrał. Może mieć ubite już skoro sieje błędami. IMO sztuka dla sztuki, nie warta zachodu.

6

jarek7714 napisał/a:
krisr77 napisał/a:

(chodzi o Ap - net jest dostarczony  przez radiowke do Ubiquiti NanoStation M5), w czeluściach wlasnych szafek wygrzebalem WLA5000AP

To może być problem innej wersji układów radiowych (M5 to radia zgodne z AN, a WLA5000AP to czyste A,B,G mimo że nowe układy są wstecznie kompatybilne to mogą sypać takimi błędami).

Raczej to nano za CPE robi i dostarcza internet kablem....

7

tak tak apek bylby po kablu z nano, no coz na redboota nie mam ochoty

a tak patrze w googlu i znalazlem http://openwrt.dtech.hu/firmware/_archive_/ca8/

Zloader chyba jest tam w standarcie ??? ten obraz by nie poszedl po z gui openwrt-standard-wla-5000ap-squashfs.bin ???

8

Testuj. Najwyżej uwalisz smile

9 (edytowany przez krisr77 2014-01-02 21:22:36)

sflashowane smile pacjent wstal smile

leci pełną  wydajnoscia lacza, errorow w ifconfigu prawie nie widac (188 na 117 tys) - to zapewne z tego powodu ze jestem teraz w innym pokoju

ps. interfejs LUCI troche malo responsywny jest ale poza tym wydaje sie byc ok