Odp: Nowy motyw Gargoyle-Gargoyle@TP-LINK (by pepe_lodz)
Myślę, że jakiś na prawdę dobrze rozmyty szary wpasował by się w ogólny klimat.
Czyli pierwsza podpowiedź jednak nie zadziała dla powtarzalności tła i ogólnie poprawności motywu ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Nowy motyw Gargoyle-Gargoyle@TP-LINK (by pepe_lodz)
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Myślę, że jakiś na prawdę dobrze rozmyty szary wpasował by się w ogólny klimat.
Czyli pierwsza podpowiedź jednak nie zadziała dla powtarzalności tła i ogólnie poprawności motywu ?
Tylko trzeba wtedy zmieniac okienka input oraz select bo sa biale i będzie to się chyba trochę psuć razem...
To w takim razie poczekam cierpliwie - może jednak kolega się przemoże i obdaruje nas ciemniejszą(tło) wersją motywu. Dla przypomnienia w DarkOne też nie wszystkie okienka są w pełni ciemne - tam gdzie to ważne faktycznie lepiej by pozostał biały.
bardzo fajny motyw, ale jest problem z edycją :
Firewall -> Ograniczenia -> Aktualne ograniczenia
problem dotyczy tez domyślnego motywu, a polega na braku paska przewijania strony
nie można edytować reguł - nie mieszczą się w oknie (monitor 9/16, przeglądarka firefox portable)
można coś z tym zrobić ?
Znalazłem sposób na przewijanie okien... nie wiem czy fachowy bo robiłem to na czuja.
Efekt poniżej:

Ja uzyskałem to przez dodanie w pliku /www/restriction_edit_rule.sh odpowiedniego wpisu:
<div style="height: 490px; overflow-y: scroll;">
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
</div>
także plik po modyfikacji wygląda następująco:
#!/usr/bin/haserl
<?
# This program is copyright © 2008 Eric Bishop and is distributed under the terms of the GNU GPL
# version 2.0 with a special clarification/exception that permits adapting the program to
# configure proprietary "back end" software provided that all modifications to the web interface
# itself remain covered by the GPL.
# See http://gargoyle-router.com/faq.html#qfoss for more information
eval $( gargoyle_session_validator -c "$COOKIE_hash" -e "$COOKIE_exp" -a "$HTTP_USER_AGENT" -i "$REMOTE_ADDR" -r "login.sh" -t $(uci get gargoyle.global.session_timeout) -b "$COOKIE_browser_time" )
gargoyle_header_footer -m -c "internal.css" -j "restrictions.js table.js"
?>
<fieldset id="edit_container">
<legend class="sectionheader">Edycja reguły ograniczenia</legend>
<div style="height: 490px; overflow-y: scroll;">
<?
sed -e '/<L7OPTIONS>/,$ d' templates/restriction_template
sed -e '/^#/ d' -e "s/\([^ ]* \)\(.*\)/<option value='\1'>\2<\/option>/" /etc/l7-protocols/l7index
sed -e '1,/<L7OPTIONS>/ d' templates/restriction_template
?>
</div>
</fieldset>
<div id="bottom_button_container"></div>
</body>
</html>Trzeba by a raczej Cezary , dodać w plikach od okienek edycji dodać takie wpisy. Tzn w plikach gdzie w okienkach edycji coś może się nie mieścić... bo w niektórych nie ma potrzeby gdyż treść się nie zwiększy nigdy jak np. w Dynamiczny DNS-ddns_edit_service.sh
Tu jest stała ilość i nie wzrośnie... Nie wiem to moje rozwiązanie. Działać działa ale Cezary wypowiedz się, gdyż ja zapewne znów się myle...
Prawdopodobnie rozsypią się wszystkie inne motywy - sprawdź to najpierw. Suwak powinien być odblokowany w wywołaniu nowego okna w JS, tak żeby można było przewijać zawartość całego okna, a nie tylko kontener z treścią.
No może i masz rację...Sprawdziłem teraz w innych losowych motywach i jest OK. Nie zauważyłem aby coś się rozjechało. A mam to dodane w plikach quotas_edit.sh oraz restriction_edit_rule.sh i zrobiłem testowe wpisy aby nie mieściło się w okienku...
Powinna pojawić się lada chwila nowa wersja motywu (20130706-1). Została przesłana do Cezarego wiec czekamy na update.
Zmiany:
(20130706-1)
-zmieniona ikona "wait" i teksty "wait" na transparentne
-zmiana kolorów przycisków sterowania interfejsem radiowym w harmonogramie Wi-Fi
Gargoyle@TP-LINK v1 Theme for Gargoyle
Wersja: 20130607-2
Status: Nie zainstalowany
Wymagane wolne miejsce: 15.37 KB
Gargoyle@TP-LINK v2 Theme for GargoyleWersja: 20130706-1
Status: Nie zainstalowany
Wymagane wolne miejsce: 16.67 KB
Coś mniej więcej takiego widzę teraz w przeglądarce oraz nie widzę w ogóle tej wersji co mam zainstalowaną i używam na bieżąco. Pytanie jest zatem, która wersja jest która oraz co z faktem, że nie widać tej wersji motywu *TP-LINK*, którą używam ? Czy nic mi się nie rozjedzie gdy zainstaluję którąś z powyższych ?
Dodam, że obie wersje z cytowanych są na "Instaluj".
Ok. Zainstalowałem wersję nr. 2 i ku mojemu zdziwieniu po mimo ciekawszego cieniowania i innych efektów animacji strasznie się motyw rozjechał po ekranie wyłapując przy okazji strasznie wielką czcionkę i jest taki ogólnie - spuchnięty. Czerwone napisy w objaśnieniach to jak dla mnie deko nie na miejscu nie wspominając o rażącej ich grubości (a raczej ich braku) w niektórych miejscach - brak jakiejś konsekwencji w tym. Teraz biorąc pod uwagę całkowitą zmianę proporcji we wszystkim kolorystyka straciła na powabie i jest krótko mówiąc - brzydki (oczywiście to bardzo subiektywne odczucie). Używam oczywiście F.F. 22.0 na linuchu. Także wracam do wersji nr. 1 zawiedziony zmianami.
Nie dogodzi się każdemu
Trzeba było najpierw odinstalować wersje wczesniejsza bo ja tak miałem ze moja wersja z kilka dni wcześnie była i była wersja v2 z dziś... I ja nie mam nic spuchniętego. Ale każdy wybiera co chce. Ja nie będę już wspierać wersji V1 bo zdecydowanie bardziej podoba mi się moje wykonanie wersji v2... a poza tym v1 ma kilka niedoróbek jak dojrzałem podczas użytkowania...
No cóż - to szkoda. Odinstalowuję więc obie skoro nie będzie wsparcia dla v.1. Także ver.1 spada u mnie w rankingu na poz. dalsze. Wracam więc do DarkOne i czekam aż ktoś w końcu zrobi ładny motyw kolorystycznie ale zgodny z tym silnikiem jaki jest i wkomponowany w to co jest. Te bajery związane ze stylami to raczej są w ver. 2 zrobione pod pepe2k co koledze pepe_lodz raczej nie zapewnia oryginalności nie wspominając o tym, że oba tematy tracą na estetyczności tym samym. No ale jak kol. wspomniał - każdemu sie nie dogodzi. Jak znajdę więcej czasu (he...może w końcu to kiedyś nastąpi) to chyba będę musiał sam się za to zabrać i "strzelić" jakiś temat co mnie zadowoli a jak będzie godny opublikowania to wtedy się nim podzielę z innymi i też ewentualnie wysłucham słów krytyki od innych.![]()
Dokładnie, nie chce być wredny i narzekać ale spuchnięty jest strasznie motyw. Screen w widocznego obszaru: http://img849.imageshack.us/img849/6739/g2a3.png
Jak dla mnie nie jest to spuchniecie...Nie wiem co macie na myśli spuchniecie. Co chcecie zrobić motyw na full screen z czionka 10 px Przeciez to będzie tragicznie wygladac. Zobaczcie motyw TP-Linka oryginalny tez jest dosyć spory... Dajcie dokładne wytyczne co wam się nie podoba może pomysle nad zmianami ale mowie w wersji v2 tylko.
A na marginesie
nikt wam nie broni używania innego motywu
Ja ten robiłem głownie pod moją wizje... a że jest według mnie ok udostępniam go innym ![]()
Jak dla mnie nie jest to spuchniecie...Nie wiem co macie na myśli spuchniecie. Co chcecie zrobić motyw na full screen z czionka 10 px Przeciez to będzie tragicznie wygladac. Zobaczcie motyw TP-Linka oryginalny tez jest dosyć spory...
Faktycznie jest taki dziwny efekt "spuchnięcia", stylistyka v1 moim zdaniem wygląda lepiej.
Zrzuty przy identycznych ustawieniach rozdzielczości, Firefox 21.0 Linux Debian.
A ja myslicie zrobienie motywu na caly ekran ? Inaczej sie nie da. Dla mnie v1 byl za malo czytelny...
Jak już wykorzystywałeś kod od Blue Ice to mogłeś konsekwentnie, tam jest estetyczniej.
Estetyczniej hmmm uzywaj w takim razie uzywaj Blue Ice. Kwestia gustu... z ta estetycznoscia... ja dalej nie wiem co macie na mysli spuchniecie ? Co za duze czcionki czy co ?
.. z ta estetycznoscia... ja dalej nie wiem co macie na mysli spuchniecie ? Co za duze czcionki czy co ?
Nie chciałbym Cię urazić, bo się starasz co doceniam, ale to jest brzydkie. Wersja v1 jest ładna, schludnie wygląda.
Spoko kazdy ma inny gust. Ja zachecam Cie zrob swoj motyw :-)
Dzięki pepe_lodz przewijanie okna działa.
Nie ma za co. Tylko to rozwiązanie doraźne które zniknie po każdej aktualizacji softu. Trzeba to zgłosić do Eryka na GitHub aby coś z tym zrobił w oficjalnej wersji, by było to oficjalnie wprowadzone do użytku. Cezary sam u siebie tego powiedział e nie wprowadzi więc tylko Eryk jak wprowadzi to i będzie to u Cezarego.
Aktualizacja w pierwszym poście.
Nowa wersja....
http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=75974#p75974
Fajne skórki, powiedz mi dużo roboty jest abyś do V1 dał przyciski z V2 ?
pepe pisał już, że nie rozwija V1.
OK nieaktualne, zrobiłem sobie ![]()
Widzę że pepe_lodz używa OpenWRT with LUCi stąd moje naiwne pytanie.
Jest może wersja tego motywu pod LUCi??
Trochę mnie dziwi że tak mało jest motywów dla LUCi. ![]()
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Nowy motyw Gargoyle-Gargoyle@TP-LINK (by pepe_lodz)
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc