Wieczorem jescze raz wziąłem się za konfigurację - z braku czasu, konfigurowałem ponownie przez GUI.
I był problem z ustawieniami modemu na NDIS (piszę z pamięci - bo jestem w pracy):
1. dało się wybrać LTE NDIS;
2. Był problem z wyświetleniem formatki wyboru QMI (a raczej brak jej był), za 2- gim zapisaniem wyświetliła się formatka i wybrałem QMI.
3. no i tu duży problem był z właściwym wyświetleniem formatki do wybrania wwan0 (głupoty wyświetlał, nawet po kliknięciu odswież; pojawił się także błąd, który wyświetlił fragment kodu strony www); no ale po którymś zapisaniu/odświerzeniu pojawił się wwan0
4. Zapisałem i zadziałało - modem grał z routerem bardzo dobrze.
5. więc zabrałem się za testy (około 2godzin):
a) wrzucilem radio internetowe, które grało do wyłączenia komputera
b) wrzucałem filmiki z youtuba (nawet po dwa na raz)
c) zciągałem duże pliki
Sprzęt działał bez zarzutu. i wyłączyłem wszystko.
Dzisiaj z rana przed wyjazdem do pracy włączyłem, pojawił się problem. Poczekałem do około 10 minut i nie zaskoczył modem z routerem. Na szybko zalogowalem się do routerka przez www, a tutaj nie ma opcji do wybrania wwan0.
niebyło czasu grzebać - na szybko wpiąłem modem t-mobile (hspa) i router działa z modemem. ze 2 razy wyłączałem z prądu i włączałem - działa bez zarzutu.
Chyba problem jest w routerze w gui przez www, że gubi ustawienia. Może ustawienie poprzez terminal coś da, żeby trzymał ustawienia?
Pozdrawiam.