Podepnę się pod temat. Mam router HUAWEI HG553 z wgranym firmware Dlinka DVA-G3672B RU.1.10
Założyłem sobie darmowe konto na DDNS.org, wypełniłem danymi itp.Mam teraz taki adres przydzielony:
Szczegóły:
Wszystko sobie zapisuje na tym DDNS.
Wchodzę na router i wypełniam w DDNS takimi samymi danymi jakie mam na stronie DDNS:

Szczegóły:

W DMZ Ustawiam tak:

Wszystko zapisuje, uruchamiam router ponownie. Gdy wejdę na stronkę podaną na DDNS z odświeżonymi adresami IP to nie mogę dostać się do routera ani do obrazu z kamerki.
Obraz bez problemu mam przez wi-fi w domu. Jednak chce aby pokazać komuś coś ,np. kumplowi ,aby mógł to zobaczyć ze swojego kompa.Jak wchodze pod swoj adres ******.blogdns.com to strona się nie wczytuje.
Co mam jeszcze zrobić w routerze aby to działało? Na stronie DDNS raczej już nic nie zrobię bo tam są już podane wszystkie dane jakie as wymagane. Jedynie zastanawia mnie opcja Offline HostName.
Proszę o wskazówki,please 
jak jestem zalogowany do sieci wi-fi tej której daje mój router w domu i wejdę pod ten adres: *****blogdns.com:8888 to pokazuje się obraz z kamerki.
Ale dlaczego nie moge wejsc na to z IP innego komputera? Na telefonie jak sprawdzałem to nie dziala.