Odp: WL-500W
Wtyknij modem, zainstaluj plugin usb-storage jak nie masz i pojawi się opcja od modemów.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → WL-500W
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wtyknij modem, zainstaluj plugin usb-storage jak nie masz i pojawi się opcja od modemów.
poćwicze w nocy - jak bede w pracy (nie pamiętam czy była tam taka opcja na liście pluginów).
narazie zatrzymałem się na ddwrt - ale tam też nie widzę obsługi modemów 3g (klikanej) - a to tu najważniejsze będzie - bo router ma stać na działce - gdzie tylko 3g jest opcją na WAN ![]()
btw cezary - te twoje pluginy są dedykowane pod gargoyle ogólnie - czy jest różnica brcm47xx lub ar71xx ?
Jak ma all w nazwie to jest to tylko skrypt i pójdzie na wszystkim. Jak jest ar71xx to jest tam binarka i na brcm47xx nie będzie działać.
no mam zonka - niestety brak dostepnego miejsca w routerze na usb-storage ![]()
musze chyba exroota zrobic ![]()
da się go gdzieś wyklikać?
brakuje mi jakieś 400 kb coby usb-storage weszło...
potrzebuje tylko konfigurację wifi, firewall, obsługę usb (musze doinstalować), instalacje pluginów przez gui - rozumiem, że wywalić nic nie mogę z preinstalowanych pakietów ?
Zrób najpierw extroota późnij doinstaluj resztę.
tylko jak zrobic exroota, skoro nie widzę nic co wpinam w usb ?
wpinam pendrive i kicha
nie montuje sie !
Przecież wiesz co musisz zainstalować: block-mount, kmod-usb, system plików i usb-storage.
ok. tylko kiedy na starcie mam 4 mb wolnego miejsca a sam usb-storage ma 5 z kawałkiem
(bynajmniej tak twierdzi router)
Wyczyść wszystko i zrób najpierw extroota. Flash czymś zawaliłeś.
robiłem czyszczenie nvram plikiem przez tftp
wgrałem obrag gargoyle przez tftp
wstał i tak już ma - 4 mb wolnego ![]()
Nie myl nvram z wolną ilością flash w openwrt.
ok.... ale po flashowaniu rotera plikiem gargoyle_1.5.11-brcm47xx-squashfs.trx na czysto - bez żadnych dodatków typu języki (jest tylko angielski) zostaje mi 4 mb
oczywiście plik z - http://www.gargoyle-router.com/download … uashfs.trx
co tam mogę jeszcze wyczyścić? przecież chyba podczas instalacji czyści się co trzeba..... chyba że się mylę ![]()
sprawdzałem kilkukrotnie i zawsze wolnego zostaje tyle samo
szkoda, że nie mogę jakichś pakietów powywalać ![]()
No dobrze. Masz 4MB wolnego. Sobie teraz doinstaluj to co napisałem jak jeszcze nie masz i zrób extroota.
btw - sprawdzałem - radio w trybie "n" wywala mi całkowicie wifi
dopiero powrót do b+g pozwala na pracę ![]()
piszę bo pytałeś
posprawdzam na nocce w pracy ![]()
Powinieneś wywalić sterownik i zainstalować kmod-brcm-wl-mimo chyba.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → WL-500W
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc