Temat: jaki router pod gargoyle okolice 200zł

Witam jaki router najlepiej kupić w okolicach 200zł pod gargoyle,
będzie używany w domu najlepiej z portem USB pod dysk i możliwość ściągania torrentów za pomocą routera, postawienie małego serwera pod php.
I najważniejsze to sygnał wifi, w tym momencie posiadam TP-link 740n i mam duży problem z sygnałem mam wszystkie kreski na laptopie ale podczas testowania łącza (speedtest) pokazuje 20Mbps (na kablu mam 70Mbps) sprawdzane na wszystkich kanałach, mieszkam w bloku i w okolicy jest ponad 10 sieci.

Pozdrawiam
Marcin

2

Odp: jaki router pod gargoyle okolice 200zł

WR1043ND v1 lub WDR3600

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

volium1990 napisał/a:

w tym momencie posiadam TP-link 740n i mam duży problem z sygnałem mam wszystkie kreski na laptopie ale podczas testowania łącza (speedtest) pokazuje 20Mbps (na kablu mam 70Mbps) sprawdzane na wszystkich kanałach, mieszkam w bloku i w okolicy jest ponad 10 sieci.

To tylko router z dual-band (jeżeli klienci nie mają kart obsługujących pasmo 5GHz-to wymiana lub zakup klientów na USB)- TL WDR3600. smile

4

volium1990 napisał/a:

Witam jaki router najlepiej kupić w okolicach 200zł pod gargoyle,
będzie używany w domu najlepiej z portem USB pod dysk i możliwość ściągania torrentów za pomocą routera, postawienie małego serwera pod php.
I najważniejsze to sygnał wifi, w tym momencie posiadam TP-link 740n i mam duży problem z sygnałem mam wszystkie kreski na laptopie ale podczas testowania łącza (speedtest) pokazuje 20Mbps (na kablu mam 70Mbps) sprawdzane na wszystkich kanałach, mieszkam w bloku i w okolicy jest ponad 10 sieci.

Pozdrawiam
Marcin

Miałem ten sam zamysł co kolega i kupiłem tplinka tl-wdr3600 wspomnianego przez predmówcę, w fazie testów co i jak. W tej chwili śmiga najnowszy Gargoyle PL by obsy, zero problemów (też bloczek smile).

5

Temat ruszany już wiele razy, ogolnie stosunek ceny do wydajności - i TPLINK wygra.

RB760iGS + RB260GS / Ryzen 5 2660 / 16G DDR4 / MiniITX - Inea 1G (https://i.imgur.com/TLbJVDw.png)
RB951-2HnD / Celeron J1900 / 4G DDR3 / MiniITX - Satpol 100M