Temat: Instalacja dodatkowych pakietów

Witam. Chciałbym doinstalować dodatkowe pakiety: mc, rtorrent i jeszcze parę, mój router tplinka tl-wdr3600 pokazuje po zainstalowaniu najnowszego Gargoyle PL >> Flash: total: 1.6M, free: 1.3M, used: 17% << Czytałem, że ten sprzęt ma 8MB flash, a tu co ?? 2 MB ?? Jest sens aby się bawić z tą ilością flash czy pozostaje extroot ?

2

Odp: Instalacja dodatkowych pakietów

No ma 8 MB, ale przecież system i wbudowane pakiety też coś zajmują (i ich usunięcie nic nie da, nie zwolni się miejsce), stąd - zostało Ci właśnie tyle wolnego miejsca na partycji z możliwością zapisu.

Jeżeli się nie mieści, to extroot albo wymiana kości na większą.

3

Rozumiem, że po wymianie flash tracę gwarancje. sprzęt kupiony w tym tygodniu smile

4

tomciek napisał/a:

Rozumiem, że po wymianie flash tracę gwarancje. sprzęt kupiony w tym tygodniu smile

To nie do mnie pytanie, powinieneś zapytać o to producenta/dystrybutora smile Ale na chłopski rozum - tak, bo przecież to ingerencja w hardware (lutownica i takie tam).

5

pepe2k napisał/a:

Ale na chłopski rozum - tak, bo przecież to ingerencja w hardware (lutownica i takie tam).

Tak tylko kto to sprawdza?! Nikt, bo zatrudnienie na etacie kosztuje więcej niż wymiana sprzętu na nowy. big_smile

6

jarek7714 napisał/a:
pepe2k napisał/a:

Ale na chłopski rozum - tak, bo przecież to ingerencja w hardware (lutownica i takie tam).

Tak tylko kto to sprawdza?! Nikt, bo zatrudnienie na etacie kosztuje więcej niż wymiana sprzętu na nowy. big_smile

Z autopsji, potwierdzam - nie sprawdzają.

7

"Był kot  i 2kg mięsa. Kot zjadł mięso. Zważyli kota - 2kg, zgadza się. Więc gdzie kot?" Tak wygląda ten pierwszy post. Normalnie że system ileś tam flash zajmuje. Extroota możesz zrobić z gui przecież.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

8 (edytowany przez tomciek 2013-12-15 16:32:57)

Jasne i tak też zrobię smile Mam trochę czasu to się pobawię na początek z pendrive'm. Może nic nie wybuchnie wink

A jak zrobić np.: 25% swap i 25% system w tym gui Gargoyle ? Pewnie pozostaje tylko resize z poziomu innego systemu, hę ?