Temat: tl-wr1043nd v.2

kupiłem royter tp-link tl-wr1043nd v.2 .czy mogę zainstalować oprogramowanie z v.1?

nie wiecie czy będzie chodzić?

2

Odp: tl-wr1043nd v.2

Nie, nie będzie chodzić. Trunk jest na to, na v2.

Skoro już kupiłeś to go rozbierz i zrób zdjęcia płytki.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

@up chętnie, ale to nie mój sprzęt tongue Stawiam go w firmie klienta - więc rozkręcanie nie wchodzi w grę tongue

4

Nikt go nie chce rozkręcić smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

gdyby to była moja własność to chętnie bym to zrobił tongue

powiem szczerze, że bez gargoyle to nie bardzo mi pasi ten sprzęt tongue

brak obsługi modemów 3g w dzisiejszych czasach to porażka tongue

brak 5ghz w stosunku do sprzętu o półkę niżej to też niezbyt dobry krok (tak mi się wydaje).

choć jest i + . Mianowicie sieć wifi przy teście w domq - ruszyła z kopyta - 50 Mb/s leci jak nic, gdzie w tych samych warunkach na 1 wersji 1043nd - osiągam max 30-40 Mb/s (no chyba, że akurat sasiad wyłączy swój router, a robi to na noc to osiągam 50 Mb/s) .

tak więc klient powinien być zadowolony - sieć stawiam w miejscu gdzie nie ma żadnych innych routerów.
problem mam tylko jeden - brak gargoyle tongue

6

Gargoyle może kiedyś będzie - albo jak Cezary (lub ktoś inny) zrobi back port do AA, albo dopiero jak będzie nowe, stabilne wydanie OpenWrt i Gargoyle na nie przejdzie.

PS. 50 Mb/s to żaden wynik, słabiutko... Na 1043NDv1 spokojnie wyciągam stabilne ~100 Mb/s. A o braku 5 GHz już było wiadomo dawno temu - warto śledzić lub przeszukiwać forum przed zakupami - było już kilka wątków o tym modelu.