Temat: Pomoc w doborze routera

Witam, nie za bardzo orientuje się w aktualnych routerach, więc zwracam się z prośbą o pomoc do was. Szukam routera do internetu LTE tak, do 300 zł. Co proponujecie?
Z góry dziękuję za pomoc.

2

Odp: Pomoc w doborze routera

TL-WR710N, AirRouter (HP)

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

TL-WR710N, AirRouter (HP)

Ja do tego zestawu dodam TL WDR3500/3600 ale z dodatkowym zakupem dobrego aktywnego HUB-a USB. wink

4 (edytowany przez Kamil10p 2013-12-12 22:27:13)

Ok, dzięki za odpowiedź. Dodam, że priorytetem jest zasięg i stabilność działania, poza tym dobrze by było gdyby modem LTE działał po USB na oryginalnym sofcie. Tylko 5 GHz nie będzie używane,bo większość aktualnych urządzeń wspiera technologie n do 150 Mb/s i teraz pytanie czy jest duża różnica w działaniu między takim przykładowym wr842nd a wdr4300 czy 3600.
I czy na przykład nie lepiej kupić 2 x wr842nd zamiast jednego wdr?

5

Po co ci 2x 842? Pisałeś że chciałeś router do lte?

6

Rozwinę trochę temat.
Muszę stworzyć sieć w domu jednorodzinnym, w którym na dachu jest antena LTE. Razem z internetem będę miał modem LTE na USB, do którego podłączę tą antenę, a modem wepnę do routera, który dalej pokieruje ruchem sieci. Tak chyba powinno działać?

7

Tak, jak najbardziej. Lub lte w routerze + jakiś repeater (tplinkowy 750re)

8

To jeszcze pozostaje pytanie co będzie działaċ lepiej? Bo mój wr 842nd, który mam w domu nie spisuje sie najlepiej(zrywa połaczenie wifi 5 m of routera nie raz lub jest połaczenie ale nie ma internetu).

9

To już musisz sprawdzić. Możesz mieć ściany z żelbetu i nie przejdzie. Możesz mieć ścianki z karton-gipsu i też będzie problem smile