Temat: Mr3240 V 1.2 repeater

Witam
zastanawiam sie nad jedną kwestią. Dziś (no dobra wzoraj:) kupiłem ten router i chciałbym zrobić repeater. Sieć którą chcałbym wzmocnic jest siecią bez zapezpieczeń ale z logowaniem. Coś na wzór sieci uniwersyteckich czy punktów bezpłatnego dostępu w miastach itp. Chciałbym, żeby sygnał rozsyłany był już po zalogowaniu na własne konto. Potrzebuję takiego rozwiązania ponieważ o ile laptop radzi sobie z siecią to komórki i ipada dość często wyrzuca z nieznanych mi przyczyn (zasieg jest ok).

Jeżeli odpada możliwość zalogowania się do sieci przez router to teraz tak sobie myślę, że chyba jeżeli, którekolwiek z obsługiwanych przez router urządzeń się zaloguje to inne też może będą zalogowany. W tym momęcie ratuje mnie conectifity ale komputer przecież nie jest cały czas włączony a samo oprogramowanie w wersji free co jakiś czas wyłącza hotspot.

Pozdrawiam

2

Odp: Mr3240 V 1.2 repeater

Nie rozumiem problemu. Router po prostu się podłącza pod wifi tamten sieci. Jeżeli teraz użytkownik podłączy sie pod router to dostanie stronę logowania z tego pierwszego, tak? Jak w zwykłym hotspocie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.