Temat: TL-MR3420 v2 - Konfiguracja Load Balancing
Chciałbym, aby ruter TL-MR3420 v2 "łączył" dwa połączenia internetowe: internet z modemu 3G oraz internet z sieci LAN (kabel wpięty w port WAN). Z tego co udało mi się wyczytać, nazywa się to chyba multiwan lub load balancing - poprawcie mnie, jeśli się mylę. Głównie chodzi mi o to, aby zsumowała się szybkość obu połączeń internetowych, a w razie "awarii" jednego z nich, aby ruter wciąż mógł udostępniać połączenie internetowe.
Moje pytanie jest takie, czy w tym celu wystarczy wgrać firmware OpenWRT - Gargoyle PL, a konkretnie plik: gargoyle-1.5.10.12-ar71xx-tl-mr3420-v2-squashfs-factory.bin? Czy wystarczy potem tylko skonfigurować wspomniany "load balancing" w środowisku graficznym Gargyole PL? Czy może jest to znacznie bardziej skomplikowane i podstawowa wiedza na temat konfiguracji połączeń internetowych tu nie wystarczy?
I jeszcze pytanie odnośnie tego, czy można powrócić do oryginalnego firmware TP-Linka po wgraniu OpenWRT - np. w celu bezproblemowej sprzedaży tego urządzenia po jakimś czasie?