Temat: hdd-idle - obsluga kilku dyskow twardych

Witam

Podłączyłem do TP-Link TL-WDR3600 (wgrany Gargoyle 1.5.11.1 (r38462) by Obsy) kieszeń USB z 4 dyskami twardymi i zastanawiam się czy z pomocą hdd-idle jestem w stanie sterować usypianiem tych dysków??
W tej chwili z poziomu WWW mogę jedynie zdefiniować jeden dysk na zakładce hdd-idle

z góry dzięki za pomoc smile

2

Odp: hdd-idle - obsluga kilku dyskow twardych

A ta kieszeń udostępnia cztery osobno czy robi jakiegoś raida i widoczne jest to jako jedna przestrzeń?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

W tej chwili ustawione jest na 4 osobne dyski: sda1 i sdb1 maja po jednej partycji ext4, sdc1 i sdd1 są sformatowane na ntfs

Cezary napisał/a:

A ta kieszeń udostępnia cztery osobno czy robi jakiegoś raida i widoczne jest to jako jedna przestrzeń?

4

To powinieneś wiedzieć je jako 4 (logread Ci to powie). A przez hd-idle powinieneś móc je ustawić oddzielnie.

5

W hdd-idle na dropliscie z wyborem dysku widze 4 dyski, jednak gdy wybiore ktorys z nich i klikne zapisz to na liscie ponizej i tak zawsze wyswietla sie jeden wpis (ostatni dodany dysk) hmm

Cezary napisał/a:

To powinieneś wiedzieć je jako 4 (logread Ci to powie). A przez hd-idle powinieneś móc je ustawić oddzielnie.

6

Zostaw więc plugin w spokoju (autor poprawi pewnie jak jest taka potrzeba) i uruchom hdidle z palca.

7

Kozystajac z Twoich rad z wiersza polecen odpalilem:

/usr/bin/hd-idle -i 10

i teraz wszystkie dyski sie usypiaja jak powinny:)

dzieki za naprowadzenie na rozwiazanie

Cezary napisał/a:

Zostaw więc plugin w spokoju (autor poprawi pewnie jak jest taka potrzeba) i uruchom hdidle z palca.