Temat: n2n i ważność otwartego supernode'a
Od jakiegoś czasu używam sporadycznie ogólnie dostępnego supernode'a pod adresem 88.86.108.50
Co jaki czas trzeba aktualizować klienta ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → n2n i ważność otwartego supernode'a
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Od jakiegoś czasu używam sporadycznie ogólnie dostępnego supernode'a pod adresem 88.86.108.50
Co jaki czas trzeba aktualizować klienta ?
Nie wiem czy oni w ogóle tego supernode aktualizują...
Właśnie tego też nie wiem ale pamiętam że jak 2 lata temu bawiłem się n2n i dostępny wtedy był klient n2n w wersji v0.49 to wtedy jakoś to chodziło tylko często zrywało połączenia.
Na 100% wiem że po obydwu stronach muszą być klienci w tych samych wersjach i mniej więcej pod tym samym wydaniem.
Są jakieś limity transmisji ?
Wiem tyle co Ty o tym serwerze ![]()
Witam,
Wczoraj postawiłem sobie n2n i wydaje się ze działa. Użyłem pakietu Cezarego. Cezary czy Ty uczestniczysz w developmencie openwrt ? Jeśli tak to może mógłbyś zaaplikować proponowany patch dla n2n https://dev.openwrt.org/attachment/tick … n_v2.patch
Dodatkowo zastanawia mnie czy gość ma racje dopisując dependencje dla n2n v2 "DEPENDS+= +libopenssl ". U ciebie jej nie ma i wszystko hula. Ta biblioteka jest dość spora 630 Kb. Osobiście sam sobie kompiluje obrazy na tp-link i wywalam elementy ppp i USB dla wr740 i wr741 co daje pewne oszczędności - miejsca na statystyki i wykresy. A tak przy okazji to na Twojej stronie można znaleźć sporo cennych informacji - szacun.
Bo moja nie jest kompilowana z ssl, jego - tak. Specjalnie tam zrobiłem, własnie z tego samego powodu - żeby się zmieściło jak jest mało flash.
Uczestniczę w projekcie, ale nie mam dostępu do wszystkiego - w szczególności nie mogę z patchworka commitować dowolnych zmian.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → n2n i ważność otwartego supernode'a
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc