Temat: Wprowadzenie backup-u konfiguracji Gargoyle dir-505 router nie wstaje!

Tj. któryś z rzędu router z OpenWRT (pierwszy uwalony) i to w tak głupi sposób-żal.pl. Zdarzyło mi się wrzucić kiedyś do MR3420 czyste OpenWRT bez GUI i jakoś dzięki wsparciu Cezarego udało mi się wyjść z tego problemu (ostatnio powtórzyłem ten nr ww modelem, gdyż nie spodziewałem się że nie pobierze sobie konfiguracji automatycznej-jak to robią klasyczne jednostki z fizycznym portem WAN i portami LAN-wystarczy dostęp na świat aby z aktualizować do konkretnego firmware, niestety przy tych jednostkach z 1-LAN/WAN sieć jest inaczej zorganizowana ale dzięki pomocy Cezarego & @pepe2k i z tym się uporałem), jednakże nie spodziewałem że idąc na skróty i wprowadzając backup od tej samej wersji firmware uwalę router (Gargoyle 1.5.11.2) idąc na skróty nie wprowadzając konfiguracji z palca.Router nie może uruchomić systemu (dioda miga), nie reaguje na przycisk reset. Czy da się coś z tym zrobić (poza podłączeniem do serial)?

2

Odp: Wprowadzenie backup-u konfiguracji Gargoyle dir-505 router nie wstaje!

Jeżeli nie ma failsafe, jeżeli nie wgrałeś uboota od pepe2k - zostaje kabel szeregowy.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Ten model ma swój tryb recovery w U-Boot.

4

Faktycznie, jak każdy D-Link powinien to mieć.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

pepe2k napisał/a:

Ten model ma swój tryb recovery w U-Boot.

Ok! Tyle że szukałem w sieci ustawień do tego trybu i nie znalazłem (może niezbyt dokładnie?). Po zachowaniu widzę jakoby coś takiego było (przy starcie i wciśnięciu kilka razy resetu-dioda statusu zaczyna szybko migać). sad ???

6 (edytowany przez jarek7714 2013-11-28 17:11:13)

Nie taki głupi ten D-Link: ustawiamy adres na komputerze 192.168.0.5/maska 255.255.255.0 podłączamy do zasilania trzymając przycisk-reset: czerwona dioda zaczyna migać a my logujemy się przez przeglądarkę Firefox na 192.168.0.1 i mamy dostęp do trybu recovery

D-Link Router Recovery Mode

Upgrade successfully!

WARNING!!

If a wrong firmware image is upgraded, the device may not work properly or even could not boot-up again.

. smile P.S Oryginalny opis procedury dostępny na stronie forum D-Link http://forums.dlink.com/index.php?topic … #msg162511