Temat: Bluetooth streaming audio

Cezary bo ty pewnie bedziesz wiedzieć smile
Czy jest opcja aby "siny ząb" wpięty w Openwrt łączył się z telefonem jako linia audio a przy tym  przesłać strumień audio do karty dzwiekowej podłączonej w routerze. czyli taki bezprzewodowy głośnik,

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200
Raspberry Pi + HDMI-VGA + Lcd Controller + Lcd z laptopa = Pogodynka smile

2

Odp: Bluetooth streaming audio

Profil HFP potrzebujesz. Pod linuksem się da to pewnie i tu też.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Raczej A2DP - na HFP jakość dźwięku będzie taka jak przy rozmowie telefonicznej w mono...
Na Debianie to elegancko działa, ale na OpenWRT jak kiedyś szukałem takiego rozwiązania to pozostała tylko własna kompilacja, może się teraz coś zmieniło. Jak znajdziesz to daj znać - pewnie nie jednej osobie to chodzi po głowie smile

4

No akurat przy takim czymś trzeba zakładać że kompilacja przede wszystkim...

5

heh no i tu są schody.
O wielki Cezary czy byłbyś taki dobry i stworzył paczuszkę na mikołajki big_smile z A2DP.
smile

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200

6

Nie był bym. Nie mam fizycznie na to czasu, jestem na chwilę obecną zajęty innymi projektami.

7

Jest nadzieja

Hello everybody

I found this driver for stereo sound with a bluetooth headset (http://bluetooth-alsa.sourceforge.net/)
which sounds great for me because i have such a headset and i want to listen to music from my router..

Is it possible to port this to OpenWrt in a easy way or do you see some big problems
  bluetooth-alsa needs d-bus

So do you see any big problems by cross-compiling d-bus and bluetooth-alsa,
or should it be possible for a normal linux-user like me?

thanks kloud

tylko z tego co kolo pisze jest jakiś problem z d-bus i trzeba by to wkompilować (jeśli dobrze rozumiem)

8

sorry za odgrzebanie tematu ale zmieniło się coś w tej sprawie?
chciałem sobie zrobić bezprzewodowe audio z laptopa na wieżę właśnie w ten sposób smile
laptop > połączenie bezprzewodowe przez bluetooth > openwrt > karta muzyczna > wieża

TP-LINK TL-WDR4300 + OpenWrt cool

9

Jak skompilujesz i zrobisz odpowiedni profil...

10

pietrek345 napisał/a:

laptop > połączenie bezprzewodowe przez bluetooth > openwrt > karta muzyczna > wieża

A ja się zapytam, po co ma w tym pośredniczyć jeszcze router z OpenWrt i karta dźwiękowa pod USB? Kup sobie zestaw do odbierania strumienia audio przez Bluetooth. Kosztuje to niewiele (~10 USD przy 1 sztuce?), a i na pewno będzie przy tym mniej akrobacji niż z routerem, adapterem Bluetooth i kartą muzyczną USB.

11

Używam Audio sprzętu tylko KRAJOWYCH i podłączam pod laptopa kablem DIN -> Jack, no i gra ..

RB760iGS + RB260GS / Ryzen 5 2660 / 16G DDR4 / MiniITX - Inea 1G (https://i.imgur.com/TLbJVDw.png)
RB951-2HnD / Celeron J1900 / 4G DDR3 / MiniITX - Satpol 100M

12

Pepe2k nie psuj koledze całej zabawy smile może chce się czegoś nauczyć przy tym. wink

13

pepe2k napisał/a:
pietrek345 napisał/a:

A ja się zapytam, po co ma w tym pośredniczyć jeszcze router z OpenWrt i karta dźwiękowa pod USB? Kup sobie zestaw do odbierania strumienia audio przez Bluetooth. Kosztuje to niewiele (~10 USD przy 1 sztuce?), a i na pewno będzie przy tym mniej akrobacji niż z routerem, adapterem Bluetooth i kartą muzyczną USB.

takie wolne myśli smile kartę muzyczną mam, bluetooth też więc sobie pomyślałem że można by spróbować. Natrafiłem na ten temat to zapytam smile Ale widzę że sporo zabawy za tym idzie więc odpuszczam smile

TP-LINK TL-WDR4300 + OpenWrt cool