Temat: Zrywający połączenie WiFi WDR4300 z Gagroyle 1.5.11.2 (r38621)
Po mojej początkowej fascynacji softem "Gagroyle 1.5.11.2 (r38621) by obsy" (m.in poprzez możliwość używania plugin-u WebCam) przyszedł czas na refleksje i pierwsze rozczarowania - a mianowicie, od czasu zainstalowania tego oprogramowania router zaczął wieszać połączenie WIFi !? (nigdy się to nie działo na oryginalnym sofcie TpLink-a). Początkowo myślałem, że to nadmierna eksploatacja routera tym pluginem WebCam, ale po wyłączeniu tej opcji i fizycznym odłączeniu kamery z portu USB problem się nadal powtarza. Dodaję, że nie używam i nie używałem żadnych innych pluginów w tym routerze. Ciężko jest mi powiedzieć co ile następuje zerwanie połączenia - dzieje się to losowo (początkowo spada prędkość połączenia po czym całkowicie je zrywa - by po jakimś czasie znów się połączyć, jest to bardzo uciążliwe). Ponadto zauważyłem, iż po każdym takim resecie połączenia w panelu sterowania Gagroyle zmieniają się same ustawienia MOCY NADAWANIA - przykład chwilę temu miałem zerwane połączenie i moc ustawiła się tak:
2.4GHz Moc nadawania: (0 - 19dBm)
5GHz Moc nadawania: (0 - 15dBm)
Z tego co sobie przypominam wartości te (dotyczy 2.4 GHz) wynosiła początkowo 22dBm - nie wiem czy to właśnie ten element ma wpływ na ciągłe zawieszanie i resetowanie się WiFi - ale te wartości mnie zaniepokoiły.
Proszę znawców tematu o pomoc w tej sprawie, z góry dziękuję za cenne wskazówki !
Moja wersja sprzętu: V 1.6