Temat: Sprzedam modem LTE

Witam
Sprzedam mój modem 1KR LTE. Wszystko pięknie działa w centrum Krakowa, problem w tym, że mieszkam na obrzeżach i niestety nie mam tu dobrego zasięgu. Do prędkości, jakie tutaj uzyskuje w zupełności wystarczy E3131, który ostatnio dostałem. Modem jest sprawny, udało się go uruchomić na OpenWRT (w razie problemów pomogę z konfiguracją). Działa z LTE Playa i Plusa, no i oczywiście Aero2 (pewnie jest tego więcej, ale te testowałem). Modem ma humory - raz wznawia połączenie w Aero2, a raz nie. U siebie zrobiłem automat od odłączania i nie mam z nim problemów. Na Windowsie takie problemy nie występują, więc to pewnie wina konfiguracji.

Cena to 150 zł.

http://img9.imageshack.us/img9/3598/3i4t.jpg
http://imageshack.us/a/img19/8830/qasa.jpg

Pozdrawiam
MDR

Cezary, bardzo prosiłbym o przeniesienie do działu sprzedam, bo ja niestety nie mogłem tam nic napisać. Będę Ci wdzięczny wink

2

Odp: Sprzedam modem LTE

Nie. Tylko ja mam możliwość tam pisania.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Jeśli używasz modemu stacjonarnie, to zanim sprzedasz, możesz rozważyć kierunkową zewnętrzną antenę (przypuszczam, że ten modem ma wyjścia antenowe, jeśli nie, to nie ma tematu). U mnie w domu zasięg jest beznadziejny, antena na kominie pozwala mi na łączenie z LTE z poziomem sygnału (dość stabilnym) na poziomie -70dBm, odległość od stacji bazowej to ca. 7.5km (albo 9.5km, dalszy, ale stoi wyżej, na skarpie, nie wiem, z którym się łączę, na btsearch.pl nie ma CI stacji LTE). Antena najlepiej dedykowana do LTE, najlepiej MIMO. Ja używam dualnej panelówki Cybertecha.

Bubu

4

Problem w tym, że wynajmuję mieszkanie w bloku i właścicielka nie pozwala na instalowanie czegokolwiek na balkonie itd hmm.

5

Jakieś bzdury wypisujesz.

6

lukas napisał/a:

To Ty jesteś tą wspomnianą właścicielką? big_smile

7

lukas napisał/a:

No niestety nie, takie są realia życia studenckiego. Ciężko było ją namówić na wbicie gwoździa pod lusterko dla mojej dziewczyny, a o wierceniu czegokolwiek nie chce nawet słyszeć...