1 (edytowany przez kostek136 2013-11-10 22:42:42)

Temat: resety Cisco EPC3925

Witam mam pewien problem, posiadam modem/router z telewizji kablowej
Cisco EPC3925 EuroDocsis 3.0 2-PORT Voice Gateway,
do niego mam podłączony tplink wr-842nd, a zaś do niego mam podłączony kolejny tp-link.

Problem polega na tym że co jakiś czas tak jak by resetował mi się Cisco i nie ma przez około 30 sekund Internetu.

Dokładnie mam tak połączone wszystko:
Z Cisco  leci kabel do tp-linka do wejścia Wan, I z lan kolejny kabel do następnego tplinka do wejścia Wan.

Cisco 192.168.21.1
tp-link (1) 192.168.1.1
tp-link (2) 192.168.0.1

Co może być nie tak? tak samo się dzieje przy jednym tp-linku.

2

Odp: resety Cisco EPC3925

Przejrzyj logi w Cisco, a potem najlepiej... skontaktuj się z BOK-iem.

3 (edytowany przez kostek136 2013-11-10 22:58:44)

a gdzie dokładnie znajdę te logi ?
local log?

bo teraz jak tam wszedłem to nie ma nic, więc jak zaniknie internet to tam zostanie to wypisane ?

kiedyś jeden znajomy powiedział mi że mam ustawić jako nad router, tylko że nie widzę takiej funkcji w Cisco ani w tp-linku

4

Nie pamiętam dokładnie, ale jak miałem kiedyś podobne jajca, to wypisywał w logach coś typu: "wystąpił błąd krytyczny, nastąpi restart". Ostatecznie okazało się, że był jakiś problem w skrzynce rozdzielczej - przyszli technicy, naprawili, problem zniknął.

5

No nic poczekam aż kolejny raz tak się stanie i lukne do local log, może tam coś będzie pisało.
Kolega parę domów dalej ma takie same objawy jak ja, też ma pod modem podłączone 2 routery.
Jeśli miałem kiedyś zwykły modem to nie miałem takich problemów. T jest tak jak człowiek połaszczy się na niby coś lepszego.
dam znać jak  w logach coś znajdę.
Na razie dziękuję i pozdrawiam