Temat: OpenWRT LUCI + MWAN3 = wan pppoe + 3g AERO
Witam
Proszę o pomoc w skonfigurowaniu na openwrt z luci działania mwan3 jako opcji Failover. Router mam dopiero co po wgraniu Cezarego OpenWRT z Luci. DOmyslny interfejs WAN skonfigurowałem do działania z PPPoE, następnie dodałem nowy interfejs nazwałem go WAN2 i ustawiłem do komunikacji przez modem. I działa intefejs łaczy się i pobiera IP z AERO. Jednak jak wchodzę w MWAN3 Multiwan to w pierwszej zakładce mam MWAN3 Multi-WAN intefrace live status i oba są offline mimo ze sa podniesione i maja pobrane adresy IP. Nie wiem co dalej ustawiać odpowiednio w zakładkach MWAN3: Interfejsy, Members, Polices, Rules, Advanced. Proszę kogoś o pomoc kto już to konfigurował... Łaczem głownym ma być WAN PPPoe a zapas WAN2 modem 3G.
Nie wiem jak zmienić w nazwe interfejsu z WAN na WAN1 bo chyba tak musi się nazywać. Czy trzeba usunąć WAN i stworzyć od nowa pod inna nazwą wałasnie WAN1 ?
Aha WAN i WAN2 mam przypisany do firewalla o nazwie WAN a Lan jest do zielonego LAN.
Jeszcze też mam w MWAN3 zakładka Interface : WARNING some interfaces have no metric configured in /etc/config/network
Tylko co to ta metryka ?