1

Temat: Posługiwanie się trunkiem

Mam 2 pytania dotyczące trunka :

Załóżmy że chce dodac cos do obrazu - modyfikuje config robie make clean, i make, pakiet sie dokompilowywuje ale nie dołącza do obrazu - dlaczego? Może jeszcze trzeba coś wyczyścić?

Czy korzystając z narzędzi dostępnych w trunku można skorzystać jak z image buildera?

2

Odp: Posługiwanie się trunkiem

Masz go jako * zaznaczyć w konfigu.

Trunk zmienia się tak często że imagebuilder w jego przypadku nie ma sensu kompletnie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

no zaznaczam go jako *,  i jest tak jakby było M czyli generalnie powinno to działać bez dodatkowych kombinacji, czyszczenia?

4

Jeżeli zaznaczyłeś go faktycznie jako * i zrobiłeś make to normalnie się zbuduje w obraz. Spójrz na datę powstania obrazów bo może za dużo zaznaczyłeś i w ogóle obraz nowy się nie robi z powodu przekroczenia wielkości.

5

Obrazy na pewno sie generują, ale faktycznie zauważyłem że żaden który do tej pory wygenerowałem nie przekraczał 3,6 MB czy gdzieś się definiuje wielkość flasha dla danego urządzenia? Mam do dyspozycji 8MB.

6

Obrazy generują się do takiej wielkości jak masz flash, czyli np. w 1043 zbudujesz do 8M i nie więcej. Jak chcesz więcej to musisz grzebać w źródłach.