1

Temat: Rozne wersje TL-WR1043ND

ostatnio widzialem na forach 1.7...

ja sam mam 1.1 i teraz 1.6

podobno miedzy 1.1 a 1.4 zmieniono cos z usb - wieksza stabilnosc przy wiekszym obciazeniu (choc to nadal port pasywny)

moze ma ktos info co sie zmienilo w tych konstrukcjach? wink

Wszystkie posty dotycza: TP-LINK TL-WR1043ND

Za pomoc Cezarego w poscie powyzej i ponizej dziekuje z gory :-)

2

Odp: Rozne wersje TL-WR1043ND

Nie. 1.1 ma płytę rev1.0, do 1.7 siedzi 1.1 - jest jeden dodatkowy kondensator na płytce, trochę inaczej poprowadzone ścieżki w okolicach procesora. Co zmienili tego nie wiesz, a stabilności nie potwierdzam - wszystkie są stabilne i te 12MB/s wyciskam z nich bez problemu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

dzieki za info

gdzies sie wlasnie spotkalem ze przy zmianie od 1.0 vs nowsze stabilnosc usb jest wieksza - moze przez ten kondenstor - nie wazne wink

tylko teraz skoro juz jest wersja 1.7 to sie zastanawialem co sie zmienilo, czy gdzies jest jakies info na stronach, bo nie moglem znalezc wink

ciekawe skoro plytka ta sama a wersje sie zmieniaja wink no coz wazne ze dziala smile

BTW: rozumiem ze poza openwrt mozna wgrac dd-wrt (potestuje z ciekawosci kiedys wink ), i teraz nowe openwrt z Twojej strony maja Gargoyle (Gargulca wink zamiast LuCI i jest to kolejna wersja WEB GUI - popraw mnie prosze, jesli sie myle smile

4

Jeszcze nie mają. Zrobiłem osobne mody z Gargoyle, pełne wywalenie LuCI chwilę zajmie bo muszę to wytestować.
To co jest teraz jest nadal z LuCI, chociaż na eko.one.pl/openwrt masz Gargoyle dla tplinka do testów.

5 (edytowany przez www2 2010-09-12 21:40:06)

no to jesli znajde czas przed obrazami z Gargulcem w standardzie to pewnie potestuje

czyli laduje ostatni obraz i doinstalowuje pakiety (sa juz w oficjalnym repo?).

Moze zrobisz kiedys jakis krotki przewodnik po "konkurencji" openwrt (np. dd-wrt i czemu jest gorsze od openwrt wink ) i do tegp opis np. LuCI - np. dla poczatkujacych - ze tego sie nie uzywa do edycji configow bo LuCI potrafi popsuc wink potem Gargulca wink

Oczywiscie to tylko taki pomysl, bo wiedza w internecie jest, ale rozproszona po wielu stronach/watkach na forum...

6

Tu jest (prawie) wszystko. Trzeba tylko wybrać co się chce smile