Odp: 1043ND V2
Kupuję WDR4900 choć go wcale nie potrzebuję , WDR4300 w 100% spełnia swą rolę.
Ot tak dla kaprysu dla testów , dla powstrzymania durnot i bełkotu trolla.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → 1043ND V2
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupuję WDR4900 choć go wcale nie potrzebuję , WDR4300 w 100% spełnia swą rolę.
Ot tak dla kaprysu dla testów , dla powstrzymania durnot i bełkotu trolla.
@pasza: do jasnej cholery! Daj sobie na wstrzymanie, weź się ugryź we wszystkie swoje palce piszące na klawiaturze zanim kolejny raz wypowiesz się na tym forum. Twoje podsycanie nienawiści, nieudolne próby prowokacji żeby tylko Twój adwersarz zabrał głos a Ty mógł kolejny raz wylać na ekran jad wyciągając stare, zapomniane już spory - to wszystko jest co najmniej śmieszne. Rozmydlasz każdy wątek, w którym zabierasz głos oddalając główny temat od meritum sprawy. Gdyby na tym forum można było kogoś zgłosić do "warna" albo "bana" zaręczam Cię, że byłbyś pierwszy. Ja mam już tego dosyć.
Gdyby na tym forum można było kogoś zgłosić do "warna" albo "bana" zaręczam Cię, że byłbyś pierwszy. Ja mam już tego dosyć.
Przy każdym poście jest link "Raportuj".
@pasza wątpię żeby ktoś by chciał "wyciągać" SATA w WDR4900 - na 99% jest to nie opłacalne, a dodatkowo trzeba by oddzielny zasilacz do dysku HDD, wątpię tym bardziej żeby piny od tego PowerPC dla SATA były gdzieś podłączone na PCB. Jeśli się mylę popraw mnie @pepe2k ?
mikhnal napisał/a:Gdyby na tym forum można było kogoś zgłosić do "warna" albo "bana" zaręczam Cię, że byłbyś pierwszy. Ja mam już tego dosyć.
Przy każdym poście jest link "Raportuj".
Nie kuś mnie, Cezary uznał by mnie za natręta. Wolę odwołać się do wyrozumiałości autora postów.
Nie zniżam się do Twojego poziomu. Trolluj i prowokuj ile chcesz, bo Twoje nieskładne, zawierające masę błędów ortograficznych i interpunkcyjnych, z niską lub wręcz zerową zawartością merytoryczną, wypowiedzi interesują mnie dokładnie tyle, co psia kupa w jakimś mazurskim lesie - czyli mniej niż nic
.
Robisz się jak widać coraz bardziej zabawniejszy , z braku laku przyp. do czego popadanie.
Gdybym ja stosował twe prostackie metody to mielibyśmy onet X-pepe2k.
Pepe brakuje ci jeszcze linka "tak jak zwykle" do mej jakiejś starej nie związanej z tematem odpowiedzi .
Mimo iż szanuję cię za uboota , jesteś abo xxx albo sam nie wiem , mam się zniżyć do twego poziomu pokazać te durnoty o których pisałeś.
Pepe lecz się póki nie jest za póżnao.
Naprawdę, pomijając takich jak my, gro ludzi poszukuje routera do podstawowych spraw, a nie podłączania 2 modemów LTE z multiwanem, dysków, kamer itd. Co więcej, szczerze wątpię żeby nawet w takiej aglomeracji jak Warszawa większość osób miała w domach AP z 5 GHz i łącza dostępowe > 100/10 Mbps.
Zastanów się że to co napisałeś mija się z celem zakupu tego routera i instalacji OpenWRT (dodając np. w Gargoyle szereg pluginów-a Cezary zaszalał w tym roku potrzebna nam jest wydajna jednostka-korzystając z webcam i serwera openvpn na wdr3600/dir825 wykorzystuję już max. jego możliwości o dlna , lte, tor... już musimy zapomnieć).
I ja też żadnego przełomu się nie spodziewam, szczególnie po zapoznaniu się z końcową, oficjalną specyfikacją. Niemniej, spodziewam się, że będzie to udany model, który ma spore szanse powtórzyć sukces sprzedażowy wersji v1. A z tym drugim zdaniem jakoś nie mogę się zgodzić. Wiem i rozumiem gonitwę za kolejnymi MHz, MB itd., ale powiedz mi, do czego potrzebujesz w routerze co najmniej 800 MHz i 128 MB pamięci RAM (klienta torrent zostawmy na boku)?
Sukcesu sprzedażowego się spodziewam-można tu by było zacytować Anthony Hopkins-a z "Milczenia owiec"...(piszę tu o dniu dzisiejszym a nie o 2009 roku premiery) . Dla mnie nie jest to oczekiwana jednostka na miarę wejścia na rynek WDR3600/4300.
P.S Też uważam że @pasza prowokujesz @pepe2k a Cezary później musi tu sprzątać i zamykać czasami bardzo ciekawe tematy.
Nie kuś mnie, Cezary uznał by mnie za natręta. Wolę odwołać się do wyrozumiałości autora postów.
Nie kuszę, tylko informuję. Sprawę z Cezarym już omawiałem i dostałem radę, którą stosuję - nie karmić, znudzi się sam.
@pasza wątpię żeby ktoś by chciał "wyciągać" SATA w WDR4900 - na 99% jest to nie opłacalne, a dodatkowo trzeba by oddzielny zasilacz do dysku HDD, wątpię tym bardziej żeby piny od tego PowerPC dla SATA były gdzieś podłączone na PCB. Jeśli się mylę popraw mnie @pepe2k ?
Ciężko powiedzieć, ale szczerze wątpię - raczej TP-Link nie przyzwyczaił nas do wyprowadzania na PCB nieużywanych sygnałów (choć są od tego wyjątki)
Poza tym, dopóki ktoś nie ściągnie układu i nie rozpracuje wyprowadzeń, to można tak sobie szukać, jak igły w stogu siana, a raczej niewielu jest chętnych do zdejmowania układu BGA z urządzenia kosztującego ~70-80 EUR, bo ponowny montaż może być niemożliwy lub po prostu nieopłacalny.
pepe2k napisał/a:Naprawdę, pomijając takich jak my, gro ludzi poszukuje routera do podstawowych spraw, a nie podłączania 2 modemów LTE z multiwanem, dysków, kamer itd. Co więcej, szczerze wątpię żeby nawet w takiej aglomeracji jak Warszawa większość osób miała w domach AP z 5 GHz i łącza dostępowe > 100/10 Mbps.
Zastanów się że to co napisałeś mija się z celem zakupu tego routera i instalacji OpenWRT (dodając np. w Gargoyle szereg pluginów-a Cezary zaszalał w tym roku potrzebna nam jest wydajna jednostka-korzystając z webcam i serwera openvpn na wdr3600/dir825 wykorzystuję już max. jego możliwości o dlna , lte, tor... już musimy zapomnieć).
Ja kamerę pod USB zlikwidowałem, bo to męczarnia i ciągła zabawa - zainwestuj w kamerę IP, a nagle okaże się, że Twój router się nudzi. Z LTE jest znany problem - wydajność magistrali USB. Biorąc pod uwagę, że zastosowany w WDR3600/4300 SoC kosztuje ~10 USD... to naprawdę ciężko oczekiwać, żeby zastosowane tam USB wyciągało pełne 480 Mbps. Niemniej, w porównaniu do WR1043ND ta wydajność jest trochę lepsza. A pozostałe wymienione przez Ciebie usługi powinien bez problemu ciągnąć nawet WR1043ND ![]()
Naprawdę ciężko zadowolić wszystkich, a i routera moim zdaniem nie można traktować jako urządzenie do wszystkiego. Ja już dawno temu część zadań przeniosłem na NAS-a (np. DVB-T, radio internetowe, serwery plików, serwer www, itp. itd.).
pepe2k napisał/a:I ja też żadnego przełomu się nie spodziewam, szczególnie po zapoznaniu się z końcową, oficjalną specyfikacją. Niemniej, spodziewam się, że będzie to udany model, który ma spore szanse powtórzyć sukces sprzedażowy wersji v1. A z tym drugim zdaniem jakoś nie mogę się zgodzić. Wiem i rozumiem gonitwę za kolejnymi MHz, MB itd., ale powiedz mi, do czego potrzebujesz w routerze co najmniej 800 MHz i 128 MB pamięci RAM (klienta torrent zostawmy na boku)?
Sukcesu sprzedażowego się spodziewam-można tu by było zacytować Anthony Hopkins-a z "Milczenia owiec"...(piszę tu o dniu dzisiejszym a nie o 2009 roku premiery) . Dla mnie nie jest to oczekiwana jednostka na miarę wejścia na rynek WDR3600/4300.
Naprawdę uważasz WDR3600/4300 za jakiś sukces i przełom ze strony TP-Linka? Ja je traktuję raczej jako pośpieszne, pod wpływem napierającej konkurencji, zapełnienie luki w ofercie urządzeń dwupasmowych. Raczej to WDR4900 i WDR7500 (Archer C7) miały być super strzałem. Ale na to też się jakoś nie zapowiada - pierwszego u nas nie chcą dystrybuować, a drugi nie dostanie wsparcia w alternatywie. Biorąc pod uwagę specyfikację WR1043ND v2, to dla takich jak my, jak już naprawdę trzeba zmienić sprzęt, pozostaje chyba poszukać u innego producenta albo jeszcze poczekać.
[... wycieczki osobiste ...]
Idź już sobie. Już nie tylko ja zwracam Ci uwagę na Twoje nic niewarte zaczepki.
@pasza: do jasnej cholery! Daj sobie na wstrzymanie, weź się ugryź we wszystkie swoje palce piszące na klawiaturze zanim kolejny raz wypowiesz się na tym forum. Twoje podsycanie nienawiści, nieudolne próby prowokacji żeby tylko Twój adwersarz zabrał głos a Ty mógł kolejny raz wylać na ekran jad wyciągając stare, zapomniane już spory - to wszystko jest co najmniej śmieszne. Rozmydlasz każdy wątek, w którym zabierasz głos oddalając główny temat od meritum sprawy. Gdyby na tym forum można było kogoś zgłosić do "warna" albo "bana" zaręczam Cię, że byłbyś pierwszy. Ja mam już tego dosyć.
Zwyczajnie kłamiesz ""Gargoyle fanatic user"" , ach rozumiem towarzystwo wzajemnej adoracji
Zrobiłeś się ślepy? chamstwa i bzdur pepe2k nie zauważasz?
Co z pluginem PPTP który nie działał nigdy, a za który toroll mnie bezpodstawnie wyzywał.
Ja wiem rozumiem kółko wzajemnej adoracji ale róbcie to z sensem bo wychodzi wam śmiech na sali.
Gdzie przeprosiny od trolla ?
Robimy sztuczny tłok o 23.30
A może i ja sobie z 3 konta postawię?
Czekam na przeprosiny od pepe2.
Ja kamerę pod USB zlikwidowałem, bo to męczarnia i ciągła zabawa - zainwestuj w kamerę IP, a nagle okaże się, że Twój router się nudzi. Z LTE jest znany problem - wydajność magistrali USB. Biorąc pod uwagę, że zastosowany w WDR3600/4300 SoC kosztuje ~10 USD... to naprawdę ciężko oczekiwać, żeby zastosowane tam USB wyciągało pełne 480 Mbps. Niemniej, w porównaniu do WR1043ND ta wydajność jest trochę lepsza. A pozostałe wymienione przez Ciebie usługi powinien bez problemu ciągnąć nawet WR1043ND
Naprawdę uważasz WDR3600/4300 za jakiś sukces i przełom ze strony TP-Linka? Ja je traktuję raczej jako pośpieszne, pod wpływem napierającej konkurencji, zapełnienie luki w ofercie urządzeń dwupasmowych.
Tak ale z konkluzja Twojej wypowiedzi jest taka-po co instalować OpenWRT/Gargoyle skoro do podstawowych zastosowań sieciowych router się sprawdzi, nie będzie miał problemów i się nie zawiesi a przy aktualizacji jest bardzo duża szansa że nie stanie się cegłą (jak w przypadku 1043ND miało setki użytkowników przechodząc na OpenWRT). Nie uważam za jakiś gigantyczny przełom WDR3600/4300 (tak jak to było z 1043 w 2009 roku bo konkurencja była słaba). Wypuszczając WDR3600/4300 TL zmiażdżył w pierwszej kolejności 1043ND v1. ![]()
pepe2k napisał/a:Ja kamerę pod USB zlikwidowałem, bo to męczarnia i ciągła zabawa - zainwestuj w kamerę IP, a nagle okaże się, że Twój router się nudzi. Z LTE jest znany problem - wydajność magistrali USB. Biorąc pod uwagę, że zastosowany w WDR3600/4300 SoC kosztuje ~10 USD... to naprawdę ciężko oczekiwać, żeby zastosowane tam USB wyciągało pełne 480 Mbps. Niemniej, w porównaniu do WR1043ND ta wydajność jest trochę lepsza. A pozostałe wymienione przez Ciebie usługi powinien bez problemu ciągnąć nawet WR1043ND
Naprawdę uważasz WDR3600/4300 za jakiś sukces i przełom ze strony TP-Linka? Ja je traktuję raczej jako pośpieszne, pod wpływem napierającej konkurencji, zapełnienie luki w ofercie urządzeń dwupasmowych.Tak ale z konkluzja Twojej wypowiedzi jest taka-po co instalować OpenWRT/Gargoyle skoro do podstawowych zastosowań sieciowych router się sprawdzi, nie będzie miał problemów i się nie zawiesi a przy aktualizacji jest bardzo duża szansa że nie stanie się cegłą (jak w przypadku 1043ND miało setki użytkowników przechodząc na OpenWRT). Nie uważam za jakiś gigantyczny przełom WDR3600/4300 (tak jak to było z 1043 w 2009 roku bo konkurencja była słaba). Wypuszczając WDR3600/4300 TL zmiażdżył w pierwszej kolejności 1043ND v1.
Dokonałeś zbyt daleko posuniętej nadinterpretacji mojej wypowiedzi - nie pisałem nic o aktualizacji, problemach i "ucegleniach". Jednak w pewnym sensie takie jest moje zdanie - jeżeli ktoś traktuje router jako pudełko, które ma "generować" Wi-Fi i umożliwiać dostęp do Internetu, to przecież OpenWrt lub jakakolwiek inna alternatywa nie jest takiemu użytkownikowi potrzebna do szczęścia i nie spowoduje jakiegoś "magicznego" przyspieszenia "internetów" ![]()
Zabawa i poszukiwanie alternatywy zaczynała się kiedyś chociażby przy takich, z pozoru prostych, wymaganiach jak uruchomienie gościnnej sieci Wi-Fi - teraz już chyba wszystkie OFW to mają, ale pamiętam czasy, kiedy to nie było standardem. Pomijając takiej usługi jak klient torrent, tor itd., to alternatywa daje naprawdę wiele innych, często niezauważanych i niewielkich, możliwości/dodatków jak, jeżeli chodzi o Gargoyle, np. harmonogram pracy Wi-Fi, wykresy zużycia pasma, monitor sieci itp. To, w porównaniu do usług, które Ty wymieniasz, są malutkimi dodatkami, ale niespotykanymi w OFW, przynajmniej u TP-Linka.
Obecnie, patrząc z perspektywy Gargoyle PL, to chyba najwięcej użytkowników decyduje się na tę wersję ze względu na obsługę modemów 3G - przynajmniej ja mam takie doświadczenia z osobami, które można nazwać początkującymi w kwestiach alternatywnego oprogramowania dla routerów - większość z nich trafia na nie właśnie poszukując takiej możliwości.
Konkludując, każdy ma inne wymagania i realizuje je w różny sposób. Ty postanowiłeś wykorzystać router maksymalnie i zaczynasz zauważać już jego granice, ja wolałem rozdzielić zadania pomiędzy router i NAS, którego i tak miałem w sieci, więc szkoda mi było nie wykorzystać jego zasobów sprzętowych i dzięki temu, w praktyce, nie potrzebowałbym żadnego "potwora" mocniejszego niż WR1043ND. Problem, który ja musiałem rozwiązać, to dosyć liczne otoczenie w paśmie 2,4 GHz - tak liczne, że nawet na OFW żaden z moich klientów nie chciał wynegocjować pełnej N-ki. Przerzuciłem się na WDR3600/4300 (używam zamiennie, bo na jednym testuję modyfikację U-Boot), większość urządzeń klienckich dostało karty na 5 GHz i na razie cieszę się tam brakiem towarzystwa ![]()
Obecnie, patrząc z perspektywy Gargoyle PL, to chyba najwięcej użytkowników decyduje się na tę wersję ze względu na obsługę modemów 3G - przynajmniej ja mam takie doświadczenia z osobami, które można nazwać początkującymi w kwestiach alternatywnego oprogramowania dla routerów - większość z nich trafia na nie właśnie poszukując takiej możliwości.
Konkludując, każdy ma inne wymagania i realizuje je w różny sposób. Ty postanowiłeś wykorzystać router maksymalnie i zaczynasz zauważać już jego granice, ja wolałem rozdzielić zadania pomiędzy router i NAS, którego i tak miałem w sieci, więc szkoda mi było nie wykorzystać jego zasobów sprzętowych i dzięki temu, w praktyce, nie potrzebowałbym żadnego "potwora" mocniejszego niż WR1043ND. Problem, który ja musiałem rozwiązać, to dosyć liczne otoczenie w paśmie 2,4 GHz - tak liczne, że nawet na OFW żaden z moich klientów nie chciał wynegocjować pełnej N-ki. Przerzuciłem się na WDR3600/4300 (używam zamiennie, bo na jednym testuję modyfikację U-Boot), większość urządzeń klienckich dostało karty na 5 GHz i na razie cieszę się tam brakiem towarzystwa
Co do statystyki instalacji Gargoyle, nie wiem jak jest w realu, choć przychylam się do tej tezy że często jest instalowane przez użytkowników sieci 3-4G (ze względu na statystyki, support modem, problemy ze współpracą modemu-co jest rutynowe zachowanie ze względu na słabe zasilanie USB...etc.). Co do podsumowania odnośnie zastosowania NAS-to widzę jego sens stosowania jako magazyn danych, klient torrent gdy ściągamy dużo danych na co dzień. Są to energochłonne, hałaśliwe urządzenia w stosunku do routera z relatywnie nie wielką mocą obliczeniową-licząc średnio x5 od takich routerów jak WDR3600 a wydajniejsze jednostki są bardzo drogie (to zastosowanie NAS często jest bardziej kierowane do małych firm niż do domowego użytku-możliwość szybkiej, pewnej wymiany dysków, becup danych a dodane funkcje dlna, klient torrent ... są "biżuterią" dla uatrakcyjnienia ich sprzedaży). Pomijając klienta torrent, to np. tor ogranicza się wyłącznie do obsługi sieci a wspomniany support webcam nie jest jakąś nowością Sapido GR-1736 obsługuje 2 równocześnie z funkcją nagrywania w firmware factory, ba takie starocie jak Asus WL-500gp 1/2 w softach Olega obsługują webcam z obudowanymi narzędziami. Co więcej to o czym pisałem wcześniej Asus na swoich "starociach" wspierał w fabrycznym sofcie przed "narodzinami" 1043ND a w nowych jednostkach jest już całkiem ogarnięte np. w RT-N66U. Nad problemem pasma 2,4GHz się nie rozpisywałem ze względów że niewiele sprzedawanych laptopów klasy "PC" ma wbudowaną kartę z podwójnym pasmem (standard w produktach Apple od ponad 10 LAT). Powiedzmy sobie szczerze że w blokowiskach używanie tego 1043ND-nie ważne pod jakim softem mija się z celem w kwestii osiągania wydajności i stabilności WiFi-to jest loteria i jeżeli działa "jako tako" to trzeba się cieszyć (2,4GHz jest optymalne gdy mieszkamy sami na działce w domku wolno stojącym...).
Co do podsumowania odnośnie zastosowania NAS-to widzę jego sens stosowania jako magazyn danych, klient torrent gdy ściągamy dużo danych na co dzień. Są to energochłonne, hałaśliwe urządzenia w stosunku do routera z relatywnie nie wielką mocą obliczeniową-licząc średnio x5 od takich routerów jak WDR3600 a wydajniejsze jednostki są bardzo drogie (to zastosowanie NAS często jest bardziej kierowane do małych firm niż do domowego użytku-możliwość szybkiej, pewnej wymiany dysków, becup danych a dodane funkcje dlna, klient torrent ... są "biżuterią" dla uatrakcyjnienia ich sprzedaży).
Ocierasz się w tym stwierdzeniu o jakieś stereotypy i trochę generalizujesz - porównujesz duże rozwiązania typu NAS do routerów z segmentu rynku "masowego" i z góry zakładasz, że urządzenie typu NAS ma pracować, tak jak router, 24 godziny na dobę.
Do niedawna używałem wypatroszonego laptopa ze starym Intel Dothan 1,4 GHz (obniżone napięcie rdzenia, chłodzenie pasywne), dyskiem SSD na system i dodatkowym 2,5" USB na dane. Pobór energii, zmierzony, na poziomie 8~13 W. Z drugiej strony, taki WDR3600/4300 w trybie bez obciążenia bierze jakieś 4 W (WDR4900 na biegu "jałowym" potrzebuje już 6 W, źródło: http://us.hardware.info/reviews/3992/10 … onsumption), a RT-N66U już w okolicach 9 W... i żadne z tych urządzeń nie jest w stanie zaoferować choć 1/4 takiej wydajności i możliwości, jaką dawało mi moje dotychczasowe rozwiązanie. Co więcej, podane wartości poboru energii tych routerów nie uwzględniają dodania do nich dysku pod USB, więc należy je traktować jako dolną granicę. No i zapomniałeś też o czymś jeszcze - routery z górnej półki wcale nie są takie energooszczędne, a w niektórych producenci też już montują wentylatory (domowy router z wentylatorem... ciekawych czasów dożyliśmy
).
Nie ma rozwiązań idealnych i uniwersalnych. Jeden korzysta z routera i ma na nim 20 usług i serwerów, dysk twardy, modem 3G i jest zadowolony. Inny potrzebuje wyższej wydajności i komfortu pracy, dlatego część usług/serwerów przerzuca na wydajniejsze urządzenia typu dedykowany serwer lub NAS. Kwestia tylko żeby dopasować sprzęt do potrzeb, a nie odwrotnie ![]()
No i mała dygresja na koniec: roczny kosz energii elektrycznej urządzenia pracującego non-stop i pobierającego stale 10 W, to około 50-60 PLN. Można wziąć kartkę, ołówek, spisać swoje potrzeby/wymagania i sobie wszystko przekalkulować.
Do niedawna używałem wypatroszonego laptopa ze starym Intel Dothan 1,4 GHz (obniżone napięcie rdzenia, chłodzenie pasywne), dyskiem SSD na system i dodatkowym 2,5" USB na dane. Pobór energii, zmierzony, na poziomie 8~13 W.
Nie ma rozwiązań idealnych i uniwersalnych...Kwestia tylko żeby dopasować sprzęt do potrzeb
No i mała dygresja na koniec: roczny kosz energii elektrycznej urządzenia pracującego non-stop i pobierającego stale 10 W, to około 50-60 PLN. Można wziąć kartkę, ołówek, spisać swoje potrzeby/wymagania i sobie wszystko przekalkulować.
Takie adoptowane rozwiązanie wydaje się bardziej sensowne od drogich i wydajnych NAS (storzonych pod kontem bezpiecznego przechowywania i becup-u danych). Przecież ja nie dyskwalifikuję NAS-ale jak już go mamy to do użytkowania (nie z założenia że 24h/d ale nie tak "jak u Solskich łazienka-jest a jakże"). Bardziej uniwersalnym dla domowego użytkownika z mojego punktu widzenia jest wydajny router a rolę NAS lepiej spełnią konstrukcje mimi-PC Intela i Gigabayta z i3, i5 na pokładzie w cenie wydajnego NAS. Co do tej webcam, IP-cam to one pobierają ok. x10 tyle energi od tych konstrukcji na USB i dojdzie kolejne 50zł do zestawienia rocznego. ![]()
Co do tej webcam, IP-cam to one pobierają ok. x10 tyle energi od tych konstrukcji na USB i dojdzie kolejne 50zł do zestawienia rocznego.
50 PLN rocznie za komfort, lepszą wydajność (720p/1080p, realne 30 fps), brak problemów i kombinowania z konfiguracją, prosty dostęp do panelu przez www, mechaniczny filtr IR, ruchomą głowicę... moim zdaniem, to wcale nie tak dużo
Naprawdę, porównywanie rozwiązań typu "kamera USB + router" z gotowym rozwiązaniem kamera IP, a już w wersji z Wi-Fi, nie ma żadnego sensu - to nie ten poziom.
BTW. Za bardzo zeszliśmy z tematu ![]()
BTW. Za bardzo zeszliśmy z tematu
Ciekaw byłem, kiedy się połapiecie ![]()
50 PLN rocznie za komfort, lepszą wydajność (720p/1080p, realne 30 fps), brak problemów i kombinowania z konfiguracją, prosty dostęp do panelu przez www, mechaniczny filtr IR, ruchomą głowicę... moim zdaniem, to wcale nie tak dużo
Naprawdę, porównywanie rozwiązań typu "kamera USB + router" z gotowym rozwiązaniem kamera IP, a już w wersji z Wi-Fi, nie ma żadnego sensu - to nie ten poziom.
BTW. Za bardzo zeszliśmy z tematu
Mam 2 kamery IP od ponad roku-poza opcjami łatwego logowania, nagrywania obrazu na kartę microsd (720p), centralnego programu zarządzania nic specjalnego nie wnoszą. Jakość obrazu ani trochę nie jest lepsza od dobrych kamer USB (Creative HD, Microsft 5000HD). Z klienta torrentów można było korzystać w zabytkowych już routerach Asusa WL, a osobiście korzystałem na słabszym Sapido GR-1222 (380MHz CPU, 64MB RAM) który obsługiwał równocześnie modem iPlus i na wbudowanym kliencie podczas jednej nocy ściągałem ponad 10GB danych (oczywiście nie wrzucałem do niego więcej niż 5 plików do pobrania) z demonoid.com. Pierwsze "śliwki robaczywki"- WR-1043ND nie nadawał się nigdy jako wydajny główny router do domu (dobry w zestawieniu jako AP bridge z gigabit i wydajnym USB w stosunku do np. Netgeara 3500L z Tomato)-w założeniu że mamy czysty eter na 2,4GHz. Także proponuję sprzedaj swój póki jeszcze nie brakuje owieczek które będą chciały zapłacić za niego dobrą cenę.
Bo już wracając do setna tematu wersja 2 będzie się do tego nadawała (nawet jeżeli nie spełnia moich oczekiwań). ![]()
OT: @pasza: wyleciałeś z tego forum.
OT: @pasza: wyleciałeś z tego forum. ]
Zadajesz mi tu pytanie http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=89180#p89180 i nie pozwalasz odpowiedzieć banując mnie w tej samej chwili?.
Co najciekawsze zostałem za to zbanowany że troll mnie zwyzywał za to że próbowałem uruchomić niedziałający plugin.
Cezary zamiast postąpić jak mężczyzna i pisać na temat wynajął trolla , ten mnie zwyzywał za prawdę I mi konto zbanował.
Bravo...
http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=89180#p89180
Mnie banujesz za to?
http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=88897#p88897
Za to że pupil wyzywa i pluje a na koniec się okazuje że ?
http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?pid=89180#p89180
[WSTYD]
Trzeci wątek kiedy piszesz o zbanowaniu. Albo trzymaj się tematu wątku albo zastaniesz ponownie zbanowany. To ostatnie i jedyne ostrzeżenie jakie dostaniesz.
@paszis dawniej pasza: daj sobie chłopie na wstrzymanie, weź jakieś relanium albo najlepiej weź długi urlop od tego forum. Po jaką cholerę znowu wyciągasz stare zwady na światło dzienne? Znowu śmiecisz w wątkach bezsensownymi wpisami.
Apeluję do Twojej wyrozumiałości i wspaniałomyślności: puść w niepamięć co było i zacznij od początku
wracając do 1043 V2, jest firmware
http://www.tp-link.com.pl/support/downl … n=V2#tbl_j
No dobrze. Po południu rozbroję to firmware i zobaczymy co tam jest.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → 1043ND V2
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc