1

Temat: Problem z odczytem i zapisem na dysku USB WDR4300

Witam
Może ktoś ma rozwiązanie chciałem podłączyć dysk na usb. Mam router TP-LINK WDR4300. Po podłaczeniu dysku wszystko jest pięknie ładnie ale problem jest w momencie gdy próbuje z niego czytać lub zapisać wtedy umiera mi sieć z której było wysłane żądanie odczytu/zapisu. Druga sieć żyje (mowa o WIFI). Czy ktoś się z tym spotkał.

2

Odp: Problem z odczytem i zapisem na dysku USB WDR4300

Jaka dokładnie sieć Ci umiera? Ethernet? Co to za dysk i czy ma swoje, zewnętrzne zasilanie?

3

Podłączony jestem prze WIFI 2.4 GHz. i to mi umiera. Do 5GHz mogę się podłaczyć i działa pomaga tylko restart. Niby sieć istnieje ale nie da się z nią podłączyć. Dysk nie ma zasilania zewnętrznego.

4

za mało prądu, kup aktywnego HUB'a

5

oksik napisał/a:

Podłączony jestem prze WIFI 2.4 GHz. i to mi umiera. Do 5GHz mogę się podłaczyć i działa pomaga tylko restart. Niby sieć istnieje ale nie da się z nią podłączyć. Dysk nie ma zasilania zewnętrznego.

Z jakiego oprogramowania korzystasz? Za mało szczegółów podajesz żeby jednoznacznie określić możliwą przyczynę... może to być problem związany z zasilaniem - dysk podczas rozpoczęcia zapisu/odczytu zaczyna pobierać więcej prądu, siada zasilanie, resetuje się magistrala itd.

6

Mam oprogramowanie w wersji gargoyle 1.5.10.12 (r37768)
To co piszesz o tym zasilaniu jest taka możliwość że siada zasilanie. Chociaż bardzo dziwne zachowanie że wywala mi sieć WI-FI ale tylko jeden kanał, a co lepsze te sieć dalej jest widoczna ale nie da się do niej podłączyć.

7

Jak zalogujesz się do tych 5GHz to pokaż co jest w logach.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.