Temat: WR1043ND problem z zasilaniem USB
Może po kolei: moja konfiguracja sprzętu - TP Link WR1043ND ver 1.8, wgrane Gargoyle PL 1.5.10.12 (r37768). Zasilacz 1,5A 12V oryginalny z zestawu. 2 urządzenia na LAN, włączony WLAN, internet przez modem 3G Huawei. Pod usb podpięty mały tani hub aktywny EasyTouch z allegro z wbudowanym czytnikiem kart. Do huba wpiete: Karta MS (ExtRoot), modem huawei, przejsciowka usb-lpt do drukarki i dysk zewnetrzny. Problem w tym, że w tej konfiguracji zdarza się zerwać połączenie na modemie i ni jak nie da się zestawić go ponownie. Po odpięciu dysku cały zestaw pracuje stabilnie. Zestaw z dyskiem, ale bez modemu również pracuje poprawnie.
Podmieniłem wątpliwej jakości zasilacz 1A na ładowarkę z nawigacji 1,6A - brak poprawy. Podpiąłem inny hub noname, bez zasilania a do niego wszystkie urządzenia i dysk przez hub easytouch z zasilaczem 1,6A - również brak poprawy. Dysk niestety nie ma swojego gniazdka na zasilacz żeby dać zasilanie prosto na niego.
Co dalej? Skoro osobno wszystko działa git to problemu sprzętowego raczej nie ma. Programowo również wszystko powinno grać, bo osobno dysk i modem działają. Prądowo zasilacz 1,6A powinien bez problemu dać radę dyskowi i modemowi...
Myślę, że kolejnym krokiem powinien być porządniejszy hub aktywny. Jakieś pomysły? Miał ktoś podobne problemy? Może gdzieś robię błąd...
Teraz podłączyłem dysk, modem połączony, wszystko działa już prawie 4 minuty:D Jak się wysypie wrzucę logi (co ciekawe czytnik kart wbudowany w hub działa, może z raz zdarzyło się, że system z extroota się wysypał)