Odp: wdr 3600 i epson px720wd
grep LDPC /etc/config/wireless to wpisalem i nic sie nie wyswietla a cos chyba powinno?
DLa przykladu polecenie nvram show dziala.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → wdr 3600 i epson px720wd
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
grep LDPC /etc/config/wireless to wpisalem i nic sie nie wyswietla a cos chyba powinno?
DLa przykladu polecenie nvram show dziala.
Przecież DD-WRT nie ma czegoś takiego jak /etc/config/wireless ...
No to jestem w domu, a jak w takim razie tam zrobic aby ten epson dzialal - czy sie nie da?
Moja wiedza na emat putty i dd-wrt jest praktycznie zerowa - probowalem wpisac to co tu zobaczylem aby drukarka zaczela dzialac. Co ciekawe przed rebootem routera dzialala.
OT się robi: skonfiguruj dd-wrt i zobacz czy się podłączy drukarka.
Nie podlaczyla sie - upnp wlaczone. Recznie rowniez nie daje rady. Oto czesc bledu:(w sumie to samo co w 1 poscie):
sprawdzenie trybu komunikacji ok
sprawdzenie trybu zabezpieczeń ok
sprawdzenie filtrowania adresu mac ok
sprawdzenie klucza zabezpieczeń/hasła błąd
adres ip niesprawdzane
szcegółowe sprzwedzenie konfiguracji nie sprawdzaneMiałem dokładnie to samo, ale nie wgłębiałem się w temat.
px700w nie działała mi po wifi. Za router i AP robił wnr3500l z dd-wrt.
Teraz drukarka działa, ale za AP robi mikrotik.
A ja upierdliwy jestem:) Problem w tym ze moglbym scierpiec oryginalny fw netgear ale nie dziala mi blokowanie tresci tak jakbym chcial - chce zablokowac skype ale nie moge jak jest uruchomiony. Tu(dd-wrt) dziala to tak jak ma ale jak widac sa inne kwiatki. Jak nie dam rady uruchomic drukarki to bede musial wrocic do oryginalnego FW i czekac az gargoyle oficjalnie pojawi sie na 3700 V4.
WIem ze moge poldaczyc drukarke do netgear i bedzie dzialala po wifi ale nie o to mi chodzi.
Pozwole sobie odswiezyc;)
OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI Trunk (0.12+svn-r10530)
Grep LDPC nie pokazuje nic w pliku wireless i po przeszukaniu vi tez nic nie ma
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option channel '11'
option hwmode '11g'
option path 'platform/ar934x_wmac'
option htmode 'HT20'
option country 'PL'
option txpower '20'
config wifi-iface
option device 'radio0'
option ssid 'UPC054704g'
option network 'wan'
option mode 'ap'
option encryption 'psk2+tkip+ccmp'
option key 'aaaaaaaa'
option wps_pushbutton 1
config wifi-device 'radio1'
option type 'mac80211'
option hwmode '11a'
option path 'pci0000:00/0000:00:00.0'
option txpower '17'
option country '00'
option htmode 'HT40'
option channel 'auto'
config wifi-iface
option device 'radio1'
option mode 'ap'
option ssid 'UPC054704'
option encryption 'psk2+ccmp'
option key 'ESNOZPJD'
option network 'lan wan'
option wps_pushbutton 1
Wps dodane wg opisu na stronie - epson pokaze ze jest ok i koncowa konfiguracja moze potrwac kilka minut i nic - sie nie laczy z routerem. Co moge jeszcze spradzic aby uruchomic tego epsona po wifi i nie wracac do oryginalnego FW?
Myslalem ze znajde LDPC w tym pliku i bedzie po problemi, czy moze teraz gdzies indziej jest to przeniesione?
Co to właściwie za konfiguracja? Czemu radio masz w AP i połączenie z wan? Co niby chciałeś czymś takim uzyskać?
W sumie nie wiem:) Napisz mi prosze jak to ustawic(pewnie client powinno byc?) - to cale gui jest dla mnie strasznie zagmatwane:) A firewall to juz zupelnie kosmos - pewnie i tak trzeba wszsytko dodac recznie do pliku - chyba ze jest jaki dodatek ktory to ladnie zalatwi.
Jak napiszesz jakie miaes zalozenia zeby to bylo.
Szczerze piszac zadne, myslalem ze wlasnie punktem dostepowym musi byc router i wan ustawilem tak sobie;)
Ale wracajac do tematu. Wgralem fw od nowa, bo w nocy wrocilem do oryginalnego i edytowalem dostepne sieci bez ustawiania czegokolwiek -tylko nazwa i zabezpieczenie i teraz mam tak:
config wifi-iface
option device 'radio0'
option network 'lan'
option mode 'ap'
option ssid 'UPC054704'
option encryption 'psk2+ccmp'
option key 'ESNOZPJD'
config wifi-device 'radio1'
option type 'mac80211'
option channel '36'
option hwmode '11a'
option path 'pci0000:00/0000:00:00.0'
option htmode 'HT20'
option disabled '1'
config wifi-iface
option device 'radio1'
option network 'lan'
option mode 'ap'
option ssid 'OpenWrt'
option encryption 'none'
Ale konfiguracja drukarki i tak wisi na konfigurowaniu sieci bezprzewodowej.
Juz nie wisi - wywalilo blad.
A czy ty czasami nie rozsylasz takiego samego sygnalu jak masz z upc (sadzac po nazwie)? I czy wiesz na pewno ze drukarka laczy sie z tym wdr3600 a nie z upc?
Netgear jest polaczony(kablem) z cisco w trybie bridge. Wifi na cisco jest wylaczone. Konfiguracja taka dziala na oryginalnym fw bez problemu.
Probowalem zmienic zabezpieczenia na nizsze ale sie nie polaczylo poprzez konfiguracje bezposrednio na panelu drukarki.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → wdr 3600 i epson px720wd
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc