1

Temat: Propozycja przyklejenia nowego tematu

Witam,
Wąska grupa osób na tym forum nie ogranicza się jedynie do zmiany oryginalnego firmware na alternatywne i doinstalowaniu kilku programów. Czasem trafiam na ciekawe projekty, np. polegające na elektronicznej ingerencji w router związanej z jego rozbudową, czy ponad standardowe wykorzystanie możliwości USB routera, montując dodatkowe urządzenia. Oto przykład sygnaturki, który kiedyś skopiowałem (przepraszam ale nie wiem kto jest autorem): TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, 3G - ZTE MF669 z AERO2 Raspberry Pi + HDMI-VGA + Lcd Controller + Lcd z laptopa = Pogodynka smile

Brakuje mi Przyklejonego tematu, coś w stylu najciekawsze projekty, zastosowania, gdzie w jednym miejscu znajdowałyby się właśnie takie rodzynki. Tym samym autorzy ciekawych projektów w pewnym sensie byliby wyróżnieni i zmotywowani. Natomiast inni użytkownicy tacy jak ja, których fascynują ciekawe projekty, szukając czegoś dla siebie, czy chcą po prostu w wolnej chwili "nacieszyć oko" mieliby ułatwione zadanie.

Zdaję sobie sprawę że odszukanie "rodzynków" wstecz, byłoby dość pracochłonne. Więc można zacząć od dodawania tylko nowych.

Pozdrawia Krynio.

TP-Link TL-WDR4300 Mod, CPU 700MHz, Flash 16 MB, Gargoyle 1.5.11.4, extroot + dysk zewnętrzny Samsung (S2), kamerka MS LifeCam HD-5000
TP-Link TL-WR1043ND Mod, RAM 64 MB, chłodzenie pasywne, Gargoyle 1.5.10.14, extroot, kamerka Logitech HD Webcam C270