Temat: Aria - problem z webgui

Witam, mam problem z arią. Miałem dodane 7 linków do ściągania. 3 się ściągneły, 4 spauzowałem i wyłączyłem nas'a. Po włączeniu urządzenia i zalogowania się na stronę nie ma już tych linków. W katalogu widzę pliki, które się ściągnęły i te, które są jeszcze niedokończone. Da się zrobić, żeby na stronie znowu pokazały się te pliki? Pozdrawiam!

2

Odp: Aria - problem z webgui

Nie uruchomiłeś arii z odpowiednimi opcjami żeby zapisała sesję. Bez tego nie wie i nie ma pojęcia co poprzednio ściągała.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Uruchomiłem ją tym:

aria2c --enable-rpc=true --rpc-listen-port=6800 --rpc-listen-all=true --dir=/dane/downloads --log=/dane/aria.log --log-level=error --dht-listen-port=6801 --rpc-user=user --rpc-passwd=pass -D

Jest jakaś nadzieja, żeby to przywrócić?

4

A powinieneś jeszcze z --save-session i --input-file.

5

Ok, dodałem te parametry, ale czy teraz można jakoś odświeżyć te pliki wcześniej dodane?

6

Raczej ponownie dodać torrenty i uruchomić arię ze opcją sprawdzania (check-integrity na true)

7

Ok, dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

8

Witam, jednak za szybko się cieszyłem. Mimo dodania tych parametrów, po reebocie znów nie ma wcześniejszych plików.

9

Aria2 zapisała Ci sesję w ogóle?

10

Jak to sprawdzić?

11

Wskazałeś w opcjach gdzie ma zapisać sesję, prawda?

12

Nie kłamiąc, nie ustawiłem, nawet nie wiem gdzie i jak.

13

A pisałeś że dodałeś  save-session... Więc po co zamęt wprowadzasz jak tego w ogóle nie zrobiłeś?

14 (edytowany przez Bartekk 2013-09-30 17:41:42)

A, o to Ci chodziło. To dodałem jedynie ten parametr, ale chyba brakuje argumentu do niego. Parametry przy odpaleniu wyglądają tak:

#!/bin/sh /etc/rc.common

START=99

start() {
    aria2c \
        --enable-rpc=true \
        --rpc-listen-all=true \
        --rpc-listen-port=6800 \
        --dir="/mnt/sdb1/home/pobrane" \
        --log-level=error \
        --log=/tmp/aria.log \
        --enable-dht \
        --dht-listen-port=6801 \
        --rpc-user=bartek \
        --rpc-passwd=kupa \
        --save-session \
        --input-file \
        --enable-dht \
        -D \
        -V
}

stop() {
    killall aria2c
}

Chciałem dodać do tego jeszcze parametr checksum, lecz ciągle pojawiał się błąd z digitest. Ustawiałem to jako --checksum-md5 i czegoś brakowało jeszcze po md5, ale czego to już nie mogłem na googlach znaleźć.

15

Tak, brakuje smile. Nic dziwnego że nic nie zapisało - zobacz dokumentację arii.

16

To w takim razie parametry save-session powinien brzmieć: --save-session=/www/aria/ariasesja czy musi to być plik o określonym rozszerzeniu?

17

Samo wskazanie pliku tak jak teraz. Możesz .gz dać to będzie to kompresować, ale nie pamiętam w której wersji arii to wprowadzili.

18

Witam, zmieniłem parametr --save-session na --save-session=/www/aria/ariasesja i w ogóle nie mogę się połączyć przez webgui, próbowałem również --save-session="/www/aria/ariasesja" i to samo. Plik ariasesja ma ustawione chmody na 777. W czym problem?

19

A co aria Ci wypisała przy starcie? Uruchom ją normalnie nie jako demon i wypisze Ci, dość gadatliwa jest przecież.

20

root@OpenWRT/root# aria2c --enable-rpc=true --rpc-listen-all=true --rpc-listen-port=
6800 --dir="/mnt/sdb1/home/pobrane" --log-level=error --log=/tmp/aria.log --enable-d
ht --dht-listen-port=6801 --rpc-user=bartek --rpc-passwd=kupa --save-session="/www/a
ria/ariasesja" --input-file -D -V
Exception caught
Exception: [download_helper.cc:458] errorCode=1 Failed to open the file -D, cause: No such file

21

Kurcze, przeczytaj w końcu manual od arii, przecież samo to nie przyjdzie do ciebie we śnie. input-file też wymaga podania argumentu.

22

Dodałem kolejny plik, zmieniłem na --input-file="/www/aria/ariasesja2", błędów nie ma żadnych, wszystko się odpala, ale sesji dalej nie zapisuje.

23

Przeczytaj w końcu ten manual. Jeżeli zapisuje sesje to później musi wczytać ją z tego samego pliku a nie innego.

Zrób sobie tą przysługę i zajrzyj na stronę projektu.

24

Zadziałało big_smile Tobie należy się zimne piwo, że starasz się pomagać takim ciemnotom jak ja. Dziękuje bardzo.

25

@Bartekk widzę że walczyłeś z -save-session. Zainstalowałem wczoraj Aria2 i też chciałbym ustawić zapisywanie sesji. Proszę wklej gotowy przykład na którym to działa u Ciebie, chętnie skorzystam. Rozumiem że zmiany wprowadziłeś w /etc/aria2.conf

Pozdrawia Krynio.

TP-Link TL-WDR4300 Mod, CPU 700MHz, Flash 16 MB, Gargoyle 1.5.11.4, extroot + dysk zewnętrzny Samsung (S2), kamerka MS LifeCam HD-5000
TP-Link TL-WR1043ND Mod, RAM 64 MB, chłodzenie pasywne, Gargoyle 1.5.10.14, extroot, kamerka Logitech HD Webcam C270