Temat: Zmiana lokalizacji OGRANICZENIA i LIMITY TRANSFERU

Chciałem zmienić w swoim obrazie lokalizacje tych sekcji...OGRANICZENIA I LIMITY TRANSFERUaby wydzielić w menu nowe sekcje KONTROLA DOSTĘPU i KONSTROLA PRZEPUSTOWOŚCI. Zrobiłem w pliku /etc/config/gargoyle nowe zapisy aby były nowe sekcje w menu oraz w nagłówkach i stopkach w plikach restriction.sh i quotas.sh
Jednak po kompilacji quotas.sh jest w Kontroli przepustoiwości natomiast Restriction.sh jest w głownym menu i w Kontrola dostępu. Jak zobaczyłem to w pliku gargoyle na routerze w sekcji FIREWALL sa obie pozycje i option restriction i option quotas z nadanymi numerami porządkowymi (jak ma wyswietlac w menu). Czyli gdzies jeszcze w jakichś plikach trzeba zmienić ich lokalizacje bo po każdym restarcie to wraca jak skasuje to recznie z pliku gargoyle. Może ktoś wie gdzie jeszcze jest zamieszczona lokalizacja tych dwóch sekcji ?

Bo z QOS udało mi się bez problemu ze mam w kontroli przepustowości i nigdzie indziej a robiłem analogicznie.

2

Odp: Zmiana lokalizacji OGRANICZENIA i LIMITY TRANSFERU

Podpowie ktoś ? Cezary...:)

3

... Ograniczenia i limity nie interesują mnie ... big_smile

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200
Raspberry Pi + HDMI-VGA + Lcd Controller + Lcd z laptopa = Pogodynka smile

4

Nie wypowiadaj się skoro nie wnosisz nic nowego i żadnej pomocy. Nie zadałem pytanie Czy Ciebie to interesuje... big_smile