26

Odp: TL-MR3220, problemy z factory

nawet przed chwilą sprawdziłem wykasowałem org. nazwę i zostawiłem tylko "code bin" próbowałem też z org nazwą .code.bin i ten sam efekt

27

Używasz windowsa, prawda? Zmieniłeś nazwę na code.bin, ale nie włączyłeś pokazywania rozszerzeń plików i plik nazywa się code.bin.bin. Sprawdź.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

28 (edytowany przez arek1194 2013-09-22 11:50:57)

No tak Windows, ale jak mam to sprawdzić, zmienić?  Wcześniej wykasowalem cały nazwę i zostawiłem tylko code.bin

29

Proste, w eksploratorze plików w opcjach sobie włącz wyświetlania rozszerzeń plików żeby to sprawdzić.

30 (edytowany przez arek1194 2013-09-22 13:37:14)

Dzięki Cezary , router "żyje" ożesz od wczoraj rana do teraz z krótką przerwą na spanie ;-)

31

Heej a podpowiecie co zrobić z taką dziwną sytuacją :(zreanimowany) router MR-3220 mam podłączony poprzez inny router do kompa ,bo miał służyć jako klijent wi-fi . I w ten sposób bez problemu się do niego loguje p/ 192.168.1.1 ale jak połączę go bezpośrednio do kompa to nie mogę się zalogować już ( i komunikat sieć niezidentyfikowana) co mógł bym zrobić aby było normalnie ? Dodam też że jako klijent pośrednio rzez inny router chyba też nie hula (no chyba że coś źle poustawiałem)

32

Adres ip zmieniłeś? Tamten pewnie też ma 192.168.1.1

33

Tamten ma raczej inny i tamten (panwa) nie ma gargoyle., a ja loguje się na gargoyle.

34

Coś mu się pomieszało ,  a jak zmieniłem adres też coś niechciał .. zresetowałem w trybie failsafe i już jest ok.