Temat: Opcja HELP na podstronie

Witam
Wpadłem na pomysł aby dodać sobie do podstrony basic.sh opcje pomocy w której będę miał podpowiedzi odnośnie konfiguracji modemów 3G. Zrobiłem to na wzór opcji HELP z podstrony ddns. Wstawiłem taki kod:

<div id='wan_ping_container'>
            <span class='rightcolumnonly'>
                <input type='checkbox' id='drop_wan_ping' style="padding:0;margin:0px;vertical-align:middle;overflow:hidden;"/>
                <label for='drop_wan_ping' id='wan_ping_label' style="vertical-align:middle">&nbsp;&nbsp;Blokuj odpowiedzi na ping</label>
            </span>
        </div>

<div id='3g_help'>
                <span id='3g_help_txt'>

<p><em>Tryb NDIS</em><br>
                    Przeznaczony jest dla modemów które potrafią pracować w trybie NDIS.<br>
                    Np.<br>
                    - Huawei E173: wymagany jest sterownik CDC Ether (pakiet kmod-usb-net-cdc-ether z zależnościami)<br>
                    - Huawei E3276: wymagany jest sterownik CDC NCM (pakiet kmod-usb-net-ncm z zależnościami)<br>
                    <br>
                    <em>KONFIGURACJA:</em><br>
                    <em>1.</em> Zakładka Konfiguracja/Podstawowa wybrać "Urządzenie pracuje jako: Brama sieciowa"<br>
                    <em>2.</em> Połączenie: Kablowe (DHCP)<br>
                    <em>3.</em> Interfejs WAN: wwan0 (lub usb0 stosowanie do posiadanego modemu)<br>
                    <em>4.</em> Zapisać zmiany<br>
                    <em>5.</em> Ustawić parametry połączenia z menu SYSTEM > WEBSHELL (polecenia wpisywać bez "#")<br>
                    - włączenie > # uci set modem.global.enabled=1<br>
                    - ustawienie APN (gdzie nazwa APN to "internet") > # uci set modem.global.apn=internet<br>
                    - ustawienie nazwy uĹĽytkownika (opcja) > # uci set modem.global.username=internet<br>
                    - ustawienie hasła (opcja) > # uci set modem.global.password=internet<br>
                    - ustawienie pinu (opcja) > # uci set modem.global.pincode=0000<br>
                    - zatwierdzenie (wydać po wpisaniu wszystkich parametrów) > # uci commit<br>
                    <em>6.</em> Nawiązanie połączenia z internetem (menu SYSTEM > WEBSHELL)<br>
                    ndis.sh<br>
                    <em>7.</em> Zakończenie połączenia z internetem (menu SYSTEM > WEBSHELL)<br>
                    ndis.sh stop<br></p>

</span>
                <a id="3g_help_ref" onclick='setDescriptionVisibility("3g_help")' href="#3g_help">Ukryj opis</a>
            </div>

Jednak nie wiem w jaki sposób to ustawić aby opcja pomocy była po wejściu na podstronę zwinięta. B obecnie pomoc jest rozwinieta domyślnie. A nie potrzebnie bo wole sam wedle potrzeby rowijać. Na podstronie ddns pomoc jest domyślnie zwinięta...
Proszę o pomoc.

2

Odp: Opcja HELP na podstronie

Zobacz jak jest to jest na "wol" zrobione:
initializeDescriptionVisibility(uciOriginal, "3g_help"), a to czy jest zwinięte czy nie zależy od odpowiedniej opcji z /etc/config/gargoyle.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Zrobiłem analogicznie jak w WOL a następnie dopisałem w pliku /etc/config/gargoyle na samym końcu:

config help 'help'
    option ddns_1 '0'
    option 3g_help '0'

I niestety help jest nadal rozwinięty...

4

Nie wiem tylko w którym miejscu w pliku basic.js dopisać ten fragment:

initializeDescriptionVisibility(uciOriginal, "3g_help")

5

W resetData.

6

Jak daje na samym początku i początek wygląda tak to na stonie basic.sh wszystko się rozjechało...

function resetData(){initializeDescriptionVisibility(uciOriginal,"3g_help"),uciOriginal.removeSection("gargoyle","help"),var e=[];wirelessDriver=="broadcom"?e.push("auto"):wirelessDriver=="atheros"?(e.push("12"),

7

Średnik na końcu...

8

Ok działa smile Dziękuje

9

Pokaż jak to działa.

RB760iGS + RB260GS / Ryzen 5 2660 / 16G DDR4 / MiniITX - Inea 1G (https://i.imgur.com/TLbJVDw.png)
RB951-2HnD / Celeron J1900 / 4G DDR3 / MiniITX - Satpol 100M

10

Jak niby mam Ci to pokazac ?