Odp: 1043nd - wpisywanie tpl nie działa
Czyli router do wyrzucenia?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → 1043nd - wpisywanie tpl nie działa
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czyli router do wyrzucenia?
Raczej sprawdzał bym jeszcze raz kable.
Kable działają. Dwa różne lutowałem i podpinałem do pinów. Problem jest jedynie z odbieraniem polecenia tpl.
Postaraj się. Możesz włączyć zasilanie i cały czas wpisywać tpl, nie patrząc kiedy pojawi się komunikat. Jeżeli jest sprawny to załapie za którymś razem.
Nie działa. Jakie mam inne opcje?
Wylutowanie flash i programowanie na zewnętrznym programatorze.
Rzuć o ścianę? Użyj innego kabla? Sprawdź czy dobrze podłączyłeś? TX z RX zamień miejscami? Sprawdź czy piny dobrze wlutowane
Próbuj, próbuj.
Zanim u mnie załapał na tpl to też myślałem, że nic z tego nie będzie. Trzeba to zrobić niemal błyskawicznie...
Ja jednak polecam metodę wklejania. W notatniku piszemy tpl i wciskamy [enter]. Wciskamy kombinację [ctrl] + [a] dla zapamiętania całości, czyli napisu oraz potwierdzenia enterem. Teraz w odpowiednim momencie w putty wystarczy nacisnąć prawy guzik myszki.
złącz linie RX i TX kabla zobacz czy jak w putty wpiszesz jakas litere np "a" na klawiaturze to otrzymasz to samo. Naprawde kabli jest masa i nie bawił bym sie w kable usb tylko na zwykłego RS232 na Twoim miejscu, kiedyś zrobilem przewód na dwóch tranzystorkach pnp i npn okazało sie że nie jest on w stanie działać z routerem bo na wejściu odwracał on sygnal czyli jak dostawał tzw 0 logiczne robił z niego 1 logiczna a z 1 robił 0, mimo wszystko ładował sie u-boot bez krzaków ale tpl nie działało, ale za to działało to co napisałem na poczatku jak wpisywalem a dostawałem a w odpowiedzi z powrotem. dopiero kabelek na fyzycznym RS-232 z max3232 pomogł (w moim przypadku max232)
Jeżeli napięcia ma na 3.3v to jak. Jak 5v to może nie działać. Czy potrzebujesz go zasilić vcc to już zobacz w dokumentacji modułu.
Kurdę masakra jakaś po co kupujecie kable CA-42 nie lepiej konwerter ? i to taki http://allegro.pl/pl2303-usb-ttl-rs232- … 24417.html
Chociaż przyznam ze sam kiedyś kupiłem te kable, tpl musi chodzić
pozdrawiam.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → 1043nd - wpisywanie tpl nie działa
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc