Temat: wdr 3600 v 1.2- da sie gargoyle?
Witam
uwalilem mr3420 z ver 2.2,
dzis dostalem wdr 3600 z ver 1.2 , czy ktos juz wgrywal gargoyle na ta wersje?
wgrywalem na wdr 3600 ver 1.1 i poszlo bez zajakniecia, a nie wiem jak bedzie na 1.2
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → wdr 3600 v 1.2- da sie gargoyle?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
uwalilem mr3420 z ver 2.2,
dzis dostalem wdr 3600 z ver 1.2 , czy ktos juz wgrywal gargoyle na ta wersje?
wgrywalem na wdr 3600 ver 1.1 i poszlo bez zajakniecia, a nie wiem jak bedzie na 1.2
Tak samo, możesz wgrać, działa.
Firmware jest dla wersji sprzętowej 1.x więc powinno bez problemowo ruszyć na wszystkich WDR 3600 bez względu na wersję sprzętową.
Oczywiście o ile TP-Link nie wypuści wersji sprzętowej 2.x
A jak już wgrasz, to polecam lekturę: http://openrouter.info/forum/viewtopic. … amp;t=2537.
A jak już wgrasz, to polecam lekturę: http://openrouter.info/forum/viewtopic. … amp;t=2537.
Jak zwykle drazysz temat od A do Z, wgryzasz sie niczym rdza w zelastwo (w tym przypadku to pozytywna cecha). Fajnie ze jest taki pasjonat, ktory ma wielkie pojecie o temacie i nie boi sie podzielic wiedza, wynikami i uslugami.
![]()
ok, wgrałem i chodzi , ufff
Dreszczyk emocji, nie? Wstanie czy nie wstanie...
czy nowsze wersje Gargoyla PL rozgryzły już sprzętowego NAT'a?
Nie wiem, czy czegoś nie namieszałem, ale pamiętam z niektórych postów, że czegoś tp-link nie udostępniał a kody openWRT nie są tak dobre jak te oryginalne i w niektórych zastosowaniach lepiej jednak było pozostać przy oryginale jeśli np. nie jest konieczne korzystanie z modemu 3G i chyba chodziło to o tego sprzętowego NAT?
w zasadzie to chcę postawić 3600 jako bazowy router z dyskiem USB (FAT, SAMBA i DLNA) + 3420 z modemem na Gargoylu 1.5.9.6 podpiętym pod WAN 3600 a pozostałe urządzenia sieciowe pod 3600 np. Tv czy dysk sieciowy Emtec i się zastanawiam, czy na 3600 zmieniać soft czy nie?
i jeszcze jedno pytanie, jeśli oryginalny soft czyta dyski ext3 to czy będzie pracował z ext4 bez kroniki?
OpenWrt nie wspiera sprzętowego nata i pewnie długo nie będzie. I nie potrzebujesz tego przy 3g, dotyczy to tylko sprzętowego wspierania routing wan->lan, ale tu ten proces nie zachodzi.
I nie 1.5.9.6 tylko 1.5.10.12. Nikt nie będzie się bawił w diagnozowanie błędów wersji iluś tam numerów wstecz.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → wdr 3600 v 1.2- da sie gargoyle?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc