Odp: Monitoring poboru prądu z usb
Wiesz. Ludzie do dna rozebrali 703 i zostało wiele pytań "dlaczego tak a nie inaczej" jest zrobione.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Monitoring poboru prądu z usb
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wiesz. Ludzie do dna rozebrali 703 i zostało wiele pytań "dlaczego tak a nie inaczej" jest zrobione.
Jest schemat, można sobie obejrzeć: http://squonk42.github.io/TL-WR703N/
A klucz jest chociażby po to, żeby moc sterować zasilaniem urządzenia USB i mieć zabezpieczenie nadprądowe itp., separacji żadnej tam nie ma, często tak to się właśnie realizuje - a u TP-Linka to chyba standard.
A jak jakiemuś urządzeniu brakuje prądu z USB, to jest to problem tego urządzenia, a nie hosta, który trzyma standard.
I odpowiadając autorowi wątku na pytanie, przykładowo: http://www.cyberguys.com/product-detail … ctid=76178. Jest tego więcej, są nawet otwarte projekty, wystarczy poszukać.
W sumie ten USB w tym wynalazku to bardziej taki gadżet.
Nie do końca-w zależności od zastosowania i ceny za urządzenie-ja za nówkę prosto z Chin płaciłem 72zł z przesyłką i przy takiej cenie, ograniczonym zastosowaniu-modemy 3G HSPA+ przy zastosowaniu aktywnego HUB-a USB lub innych kombinacji wspomnianych wyżej może sprawdzać się rewelacyjnie-z E367 miałem max. status połączenia z siecią w ramach jednej sesji ponad 40dni-QMI-NDIS, drukarki. Po tym poście produkt został "roznegliżowany" i z pewnością nie jest wart ceny ok. 120zł. ![]()
...
A jak jakiemuś urządzeniu brakuje prądu z USB, to jest to problem tego urządzenia, a nie hosta, który trzyma standard.
...
O tym to chyba wszyscy wiedzą (tak przynajmniej wynika z kontekstu postów) - tyle, że kwestia by zrobić to gramotnie, wewnątrz tego routera/cudaka - nie wydać za dużo kasy - wykorzystać na ile się da to co jest i nie zjarać cuda przy okazji, by jeszcze deko pomruczało w eterze.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Monitoring poboru prądu z usb
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc