Odp: Power Switch - najtańszy sterownik ON/OFF
A ta bibliotejka jes potszebna defaultowo przy kazdej stronce ?
-c "internal.css"
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Power Switch - najtańszy sterownik ON/OFF
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A ta bibliotejka jes potszebna defaultowo przy kazdej stronce ?
-c "internal.css"
Bez tego nie dołączysz szablonu css z bieżącego motywu.
Ok,
Przetestuje dzisiaj, cod do plugina w pelnej kompilacji sie dodal bez problemowo (ale mi sie nie dodal 3ginfo plugin, nie wiem dlaczego - znaczy UCI w configuracji gargoyle) - musze przeanalizowac logi. Pozostaje tylko kwestia stronki, a pozniej ewentualna optymalizacja - ale tu nie czuje sie na silach zbytnio aby zrobbic .js i zrobic 1 skrypt z funkcjami albo jakis konfiguracyjny skrypt, moze ktos pomoze kto bedzie zainteresowany. Przygotowuje tez hardware - PCB wraz z przekaznikami i transmisja radiowa 433 MHz do przekażnikow od powerswitcha. Jeszcze to potrwa, ale bedzie gotowy projekt z mozliwoscia zrobienia sobie sterowania nie ciagnac kabli. modoly przekaznikow wykonawczych beda podzielone na 2 czesci z decyzja czy podlaczamy wtyczka kabelki czy robimy przez kostke radiowa itd. nie bardzo jest czas ale zbliza sie zima i moze skoncze to sterowanie. Chcialbym jeszcze dozucic jakis ala VPN do routera (zapomnialem jak sie ten projekt nazywa ale dziala poprzez NATy i serwer posredniczacy na porcie 81).
Pozdrawiam,
n2n, opisany na eko.one.pl
No niestety proby ze stronka narazie fiasko - za szeroko odswierzanie ikon i aktywne dzialanie ikon nie dziala. Z szerokoscia sobie poradze ale z ikonami nie. Dodatkowo po dodaniu -f na dole menu pokazuje sie nie z boku tylko na dole itd. Powalcze jeszcze ale marnie to widze.
Witam,
Czy ktos by sie podjal przerobienia tego pod Gargoile i JS - tak aby to bylo koszerne z GG - chodzi o stronke.
Raczej na gotowca nie licz, ale na dobre chęci, podpowiedzi i nakierowanie Cię przez wyższe umysły tego forum
abyś dokonał tego sam
a przynajmniej się czegoś nauczysz ![]()
Raczej na gotowca nie licz, ale na dobre chęci, podpowiedzi i nakierowanie Cię przez wyższe umysły tego forum
abyś dokonał tego sam
a przynajmniej się czegoś nauczysz
Wszystko fajnie, ale zastosowac chcialem jakies narzedzia do tego - recznie nie jestem w stanie - poprostu nie znam JS wogole, moze cos obiektowego by ktos podsunal, z PHP jeszcze jako tako ale polaczyc 1 i 2 to juz ciezko recznie jest.
Moze ktos cos zasugeruje.
Jakieś narzędzia ?? tylko jak byś mógł rozwinąć się trochę co chcesz
Poprostu to co sie robi do kazdego pluginu, czym najlepiej obrobic jakim programem (najlepiej obiektowym) ja uzywam do html i php microsoft expression web4 - nic nie wiem o JS skryptach i logiki jaka trzeba zachowac przy pluginach gargoile pliki *.js - caly kod stronki w html i haserl jakos dziala, wiem ze wnowej wersji repo trzeba zamienic ?> na %> ale to szczegol
proba wrzucenia do standardowych ustyawien gargoile poprzez program gargoyle_header_footer skonczylo sie porazka, chcialbym to przepisac ale musze miec choc troche cos obiektowego zeby zrozumiec i sie nauczyc - wtedy bedzie to proste - czym inni koledzy pisza stronki do pluginow - musza to byc jakies narzedzia chyba z palca nikt tego nie robi.
Ja robię z palca (a dokładnie to z vi). Przecież każdy plugin to tylko kilka KB kodu. Eclipse jeszcze może do tego trzeba? ![]()
no wlasnie Eclipsa to trzeba znac - moze najwyzszy czas sie nauczyc, ja tez uzywam vi ale wole okienkowo juz teraz gdzie mi sie ladnie podswietla. Stad moja prosba o pomoc o przepisanie funkcji do JS, z reszta sobie poradze - najgorsze jest poznanie JS.
Szczerze to tego typu programy ograniczają naukę, bo klikniesz w coś i gotowy kod Ci wyskakuje ale nie wiesz jak on działa i co gdzie i jak przerobić kod aby współpracował z twoim programem czy czym tam potrzebujesz.
Moje "pseudo stronki" pisałem od podstaw + skrypty bez żadnego programu, zajęło mi to trochę czasu ale czegoś się nauczyłem a stronki działają jak ja potrzebuję,
Musisz poznać choć trochę podstaw html'a jak i JS'a bo inaczej ciężko Ci będzie cokolwiek zrobić.
Wbrew pozorom pisanie z palca jest praktyczniejsze choć może bardziej czasochłonne ![]()
Kompletnie zglupialem, nie chce mi sie skompilowac pakiet - o co chodzi ? jaki separator - sprawdzilem wszystko jest dobrze w kodzie. VMa ktos jakis pomysl ?
WARNING: skipping libusbpp -- package not selected
make[2]: Leaving directory `/media/proc/gargoyle/custom-src/package/libusb'
make[2]: Entering directory `/media/proc/gargoyle/custom-src/package/plugin-gargoyle-powerswitch'
Makefile:59: *** missing separator. Stop.
make[2]: Leaving directory `/media/proc/gargoyle/custom-src/package/plugin-gargoyle-powerswitch'
make[1]: *** [package/plugin-gargoyle-powerswitch/compile] Error 2
make[1]: Leaving directory `/media/proc/gargoyle/custom-src'
nclude $(TOPDIR)/rules.mk
PKG_NAME:=plugin_gargoyle_powerswitch
PKG_VERSION:=20130817
PKG_BUILD_DIR:=$(BUILD_DIR)/$(PKG_NAME)-$(PKG_VERSION)
include $(INCLUDE_DIR)/package.mk
define Package/plugin-gargoyle-powerswitch
SECTION:=admin
CATEGORY:=Administration
SUBMENU:=Gargoyle Web Interface
TITLE:=Powerswitch program for Gargoyle
MAINTAINER:=RL
DEPENDS:=+gargoyle +libusb
PKGARCH:=all
endef
define Package/plugin-gargoyle-powerswitch/description
Plugin powerswitch [PL]
endef
define Build/Prepare
endef
define Build/Configure
endef
define Build/Compile
$(CP) ./src/* $(PKG_BUILD_DIR)
$(TARGET_CC) $(TARGET_CFLAGS) $(TARGET_LDFLAGS) -o $(PKG_BUILD_DIR)/power $(PKG_BUILD_DIR)/powerSwitch.c -I$(STAGING_DIR)/usr/include -L$(STAGING_DIR)/usr/lib -lusb
endef
define Package/plugin-gargoyle-powerswitch/postinst
#!/bin/sh
if [ -z "$${IPKG_INSTROOT}" ]; then
uci set gargoyle.display.system_powerswitch='Zadania powerswitch'
uci set gargoyle.scripts.system_powerswitch='switch.sh'
uci set gargoyle.system.powerswitch='1000'
uci commit
fi
endef
define Package/plugin-gargoyle-powerswitch/postrm
#!/bin/sh
if [ -z "$${IPKG_INSTROOT}" ]; then
uci del gargoyle.display.system_powerswitch
uci del gargoyle.scripts.system_powerswitch
uci del gargoyle.system.powerswitch
uci commit
fi
endef
define Package/plugin-gargoyle-powerswitch/install
$(INSTALL_DIR) $(1)
mkdir -p $(1)/dodatki/powersw
$(CP) ./files/* $(1)/
$(INSTALL_BIN) $(PKG_BUILD_DIR)/power $(1)/dodatki/powersw/power
endef
$(eval $(call BuildPackage,plugin-gargoyle-powerswitch))Tabulacje mają być na wcięciach.
Tzn, na ktorych wcieciach ? wszedzie mam taby
k... w 1 miejscu nie mialem :-)
A tak apropos - gdzie znajde mjpg-streamer-r181.tar.bz - wywala mi sie plugin do kamerki - nie odnajduje tego jako tar.bz - nie pamietam jak to rozwiazalem, ale ze zrodel mjpg nie pobiera plugin tego i nie kompiluje.
Na stronie projektu, a gdzie by indziej. Ponad to, nie wiem czemu go szukasz jak pakiet samodzielnie ściąga źródła z repozytorium. 99% pakietów w OpenWrt tak robi.
To dlaczego mam taki blad ?
mkdir -p /media/proc/gargoyle/custom-src/dl
echo "Checking out files from the svn repository..."; mkdir -p /media/proc/gargoyle/custom-src/tmp/dl && cd /media/proc/gargoyle/custom-src/tmp/dl && rm -rf mjpg-streamer-r181 && [ \! -d mjpg-streamer-r181 ] && ( svn help export | grep -q trust-server-cert && svn export --non-interactive --trust-server-cert -r181 https://mjpg-streamer.svn.sourceforge.n … -streamer/ mjpg-streamer-r181 || svn export --non-interactive -r181 https://mjpg-streamer.svn.sourceforge.n … -streamer/ mjpg-streamer-r181 ) && echo "Packing checkout..." && /bin/tar cfj /media/proc/gargoyle/custom-src/tmp/dl/mjpg-streamer-r181.tar.bz2 mjpg-streamer-r181 && mv /media/proc/gargoyle/custom-src/tmp/dl/mjpg-streamer-r181.tar.bz2 /media/proc/gargoyle/custom-src/dl/ && rm -rf mjpg-streamer-r181;
Checking out files from the svn repository...
svn: Repository moved permanently to 'https://svn.code.sf.net/p/mjpg-streamer … g-streamer'; please relocate
svn: Repository moved permanently to 'https://svn.code.sf.net/p/mjpg-streamer … g-streamer'; please relocate
make[4]: *** [/media/proc/gargoyle/custom-src/dl/mjpg-streamer-r181.tar.bz2] Error 1
make[4]: Leaving directory `/media/proc/gargoyle/custom-src/package/gargoyle-mjpg-streamer'
make[3]: *** [package/gargoyle-mjpg-streamer/compile] Error 2
make[3]: Leaving directory `/media/proc/gargoyle/custom-src'
make[2]: *** [/media/proc/gargoyle/custom-src/staging_dir/target-mipsel_r2_uClibc-0.9.33.2/stamp/.package_compile] Error 2
make[2]: Leaving directory `/media/proc/gargoyle/custom-src'
make[1]: *** [world] Error 2
make[1]: Leaving directory `/media/proc/gargoyle/custom-src'
Adres repo mu się nie zgadza.
To chyba cos trzeba poprawic globalnie w Makefile, bo ja nic nie zmienialem a efekt jest jaki jest. Ja sobie poradzilem, ale inni moga miec problemy przy wyborze plugina do kamerek. Dasz rade cos poprawić globalnie ?
Mogło się zmienić. Jeżeli tak jest to to sprawdzę i prowadzę zmiany do repozytorium.
Czesc,
po zmianach w repozytorium dostosowanym do ln-18 - i zmianie helsela trzeba w skryptach .sh zmienic ?> i <? na ,<% i %>,
czy tak to sie da zrobic
sed -i 's/old-word/new-word/g' *.sh tylko chcialbym to za jednym zamachem wszedzie zrobic rekursywnie - no i jakos nie wiem jak to zrobic w podkatalogach w sed dzie bez pisania pentli - moze pamietasz jak rekursywnie wyszukac ?
pomysl mam taki
find . -name "*.sh" -type f -print0 | xargs -0 sed -i 's/old-word/new-word/g'
czy powinno to zadzialac ?
Tzn po co chcesz to robić? Najpierw doprowadź plugin do działania, później się tłumaczeniem będziesz martwił. Pluginy po staremu też działają.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Power Switch - najtańszy sterownik ON/OFF
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc