Temat: Kompilacja obrazu, błąd LUCI.

Kompiluje już N'ty raz obraz dla ramips i wykłada mi się na luci.

touch /media/Zdjęcia/openwrt/attitude_adjustment2/staging_dir/target-mipsel_r2_uClibc-0.9.33.2/root-ramips/stamp/.netdiscover-to-devinfo_installed
make[3]: Leaving directory `/media/Zdjęcia/openwrt/attitude_adjustment2/feeds/packages/net/mac-to-devinfo'
svn: Can't convert string from native encoding to 'UTF-8':
svn: /media/Zdj?\196?\153cia/openwrt/attitude_adjustment2/feeds/luci/luci
make[3]: Entering directory `/media/Zdjęcia/openwrt/attitude_adjustment2/feeds/luci/luci'
Makefile:638: *** Download/default is missing the VERSION field..  Stop.
make[3]: Leaving directory `/media/Zdjęcia/openwrt/attitude_adjustment2/feeds/luci/luci'
make[2]: *** [package/feeds/luci/luci/compile] Error 2
make[2]: Leaving directory `/media/Zdjęcia/openwrt/attitude_adjustment2'
make[1]: *** [/media/Zdjęcia/openwrt/attitude_adjustment2/staging_dir/target-mipsel_r2_uClibc-0.9.33.2/stamp/.package_compile] Error 2
make[1]: Leaving directory `/media/Zdjęcia/openwrt/attitude_adjustment2'
make: *** [world] Błąd 2

Ten Makefile wygląda na plik z zależnościami, a błąd tyczy się tej linijki

$(foreach b,$(LUCI_BUILD_PACKAGES),$(eval $(call BuildPackage,$(b))))

Nie bardzo wiem co z tym poradzić, jeżeli chodzi o niemożność konwersji do UTF-8 tu jest winne tłumaczenie PL, bez którego kompilacja kończy się nadal na tym Makefile.

2

Odp: Kompilacja obrazu, błąd LUCI.

Nie tłumaczenie tylko zrób to w katalogu o normalnej nazwie,  nie  Zdjęcia. Też nie miałeś jakiego wybrać...

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Najmniej używany dysk, ale nie w tym rzecz, jak nie mam paczki PL zaznaczone, błąd UTF nie wyskakuję, a i tak kompilacja kończy się na tym makefile'u

4

Polska litera w nazwie katalogu. Przenieś źródła w inne miejsce i ponów kompilację.

5

Szybki dzisiaj jesteś, tak zrobię ale bez luci kompilacja przebiega do końca. Dam znać.

6

No i miałeś rację - dzięki. Niestety, wybrałem LUCI bo nadal męczę tego Jensena airlink-59300, Gargoyle potrzebuje 32MB ram, miałem nadzieję, że LUCI nie bo nie znalazłem takiej informacji ale po obejrzeniu kilku zakładek została zabita z braku pamięci.

7

Całe AA wymaga. Pisali to w notatce o wydaniu. Jak tam masz tylko 16 to bez gui, wtedy jeszcze da się żyć.