Temat: Plugin-gargoyle-3ginfo kompilacja/wkompilowanie do obrazu

Witam
Cezary czy mogłbyś opisać w jaki sposób wkompilować twój plugin-gargoyle-3ginfo krok po kroku ? Bo są problemy z tym a mianowicie. Wrzuciłem katalogi plugin-gargoyle-3ginfo i katalog 3ginfo do katalogu z paczkami gargoyle "package". Nastepnie w pliku config od danego profilu zaznaczyłem sobie aby w obraz została wkompilowana paczka plugin-gargoyle-3ginfo i automatycznie jako zaleznosc zostało zaznaczone 3ginfo-text. Jednak z takim ustawieniem uruchamiam kompilacje i kompilacja się przerywa jak dochodzi do plugin-gargoyle-3ginfo. Gdy wyrzucę z configa wkompilowywanie plugin-gargoyle-3ginfo kompilacja wykonuje się poprawnie.

Czy jeszcze coś trzeba dodatkowo skonfigurować bądź inaczej skonfigurować ?

2 (edytowany przez Cezary 2013-08-28 09:24:48)

Odp: Plugin-gargoyle-3ginfo kompilacja/wkompilowanie do obrazu

W logi z kompilacji zobacz. Bo na razie to znów jest na zasadzie "mam samochód czerwony i nie chce jechać".

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

sciagało mi się jak odpaliłem kompilacje...

4

problem jest z plikiem msg.dat.automat jakby nie wiem nie mogł go skopiować... bo na pena tez nie mogę go skopiować i jest z taka kłódka w linuxie zaznaczony

5

Czyli aby logi byłu musze z parametrem V=s odpalić ?

6

Kłódki w linuksie. Zastanów się co piszesz - tego pluginu w ogóle się nie kompiluje, plik  msg.dat.automat jest linkiem symbolicznym - nie skopiujesz jego na pendrive z fatem czy nfts bo te systemy plików nie obsługują linków symbolicznych. Nawet pomijać fakt że kopiując w ten sposób niszczysz uprawnienia niezbędne do działa pluginu! Myśl trochę.

7

Aha ok. Nie znam na tyle linuxa... wiec nie wiedziałem. Ale jak klikam na właściwosci tego pliku to mam DOWIAZANIE(USZKODZONE)

A taki error mam na samym początku jak zaczynam kompilacje... i przerywa sie:

Traceback (most recent call last):
  File "./i18n-scripts/internationalize.py", line 18, in <module>
    shutil.copytree('./package', './package-prepare')
  File "/usr/lib/python2.7/shutil.py", line 208, in copytree
    raise Error, errors
shutil.Error: [('./package/3ginfo/files-text/usr/bin/3ginfo', './package-prepare/3ginfo/files-text/usr/bin/3ginfo', "[Errno 2] No such file or directory: './package/3ginfo/files-text/usr/bin/3ginfo'"), ('./package/plugin-gargoyle-3ginfo/files/usr/share/3ginfo/msg.dat.automat', './package-prepare/plugin-gargoyle-3ginfo/files/usr/share/3ginfo/msg.dat.automat', "[Errno 2] No such file or directory: './package/plugin-gargoyle-3ginfo/files/usr/share/3ginfo/msg.dat.automat'")]

8

Skończ już z tym "nie znam linuksa". Kompiluj na freebsd lub Maku, przynajmniej nie będziesz mógł się zasłaniać że czegoś tam nie wiesz. Nawet nie wiesz co dany system plików oferuje które masz w windows dostępne.

Nie masz tych plików, bo to są linki symboliczne, ale tools do i18n nie umie sobie poradzić z nimi.

9

to na najnowszym gargoyle tym i18n nie da sie skompilować pluginu-gargoyle-3ginfo aby był w obrazie ?

10

A ktoś powiedział że da się tego już używać, zwłaszcza dodając obce pakiety których nie ma w repozytorium oficjalnie?

11

Nie no nikt nie powiedział... Myślałem ze da sie... Ok czyli juz wiem ze nie da sie tego skompilować pod nowym Gargoyle i18n

12

Skompilować się da, bo przecież paczkę jakoś zrobiłem. Tylko ty próbujesz to upchać w obrazie z niewiadomego powodu.

13

no chciałem to mieć w obrazie domyślnie aby nie trzeba było tego instalować dodatkowo.

14

Próbowałem teraz skompilować obraz na starszym gargoyle tym do którego sa patche jezykowe Cezarego i niestety tez kompilacja wysypuje sie na plugin-gargoyle-3ginfo. Czyli czy nowe gargoyle czy stare to nie ma znaczenia i tak pluginu nie mozna wkompilować w obraz.

Fragment na ktorym sie zatrzymuje kompilacja:

make[3]: Entering directory `/home/piotr/gargoyle_ok/custom.default-src/package/plugin-gargoyle-3ginfo'
touch /home/piotr/gargoyle_ok/custom.default-src/build_dir/target-mips_r2_uClibc-0.9.33.2/plugin_gargoyle_3ginfo-20130827/.prepared_8608d506483b7863df85d95c6f3d9d54
rm -f /home/piotr/gargoyle_ok/custom.default-src/build_dir/target-mips_r2_uClibc-0.9.33.2/plugin_gargoyle_3ginfo-20130827/.configured_*
touch /home/piotr/gargoyle_ok/custom.default-src/build_dir/target-mips_r2_uClibc-0.9.33.2/plugin_gargoyle_3ginfo-20130827/.configured_
touch /home/piotr/gargoyle_ok/custom.default-src/build_dir/target-mips_r2_uClibc-0.9.33.2/plugin_gargoyle_3ginfo-20130827/.built
mkdir -p /home/piotr/gargoyle_ok/custom.default-src/bin/ar71xx/packages /home/piotr/gargoyle_ok/custom.default-src/build_dir/target-mips_r2_uClibc-0.9.33.2/plugin_gargoyle_3ginfo-20130827/ipkg-all/plugin-gargoyle-3ginfo/CONTROL /home/piotr/gargoyle_ok/custom.default-src/staging_dir/target-mips_r2_uClibc-0.9.33.2/pkginfo
install -d -m0755 /home/piotr/gargoyle_ok/custom.default-src/build_dir/target-mips_r2_uClibc-0.9.33.2/plugin_gargoyle_3ginfo-20130827/ipkg-all/plugin-gargoyle-3ginfo
cp -fpR ./files/* /home/piotr/gargoyle_ok/custom.default-src/build_dir/target-mips_r2_uClibc-0.9.33.2/plugin_gargoyle_3ginfo-20130827/ipkg-all/plugin-gargoyle-3ginfo/
[ -n "$(which uglifyjs)" ] && uglifyjs -nc ./files/www/js/3ginfo.js > /home/piotr/gargoyle_ok/custom.default-src/build_dir/target-mips_r2_uClibc-0.9.33.2/plugin_gargoyle_3ginfo-20130827/ipkg-all/plugin-gargoyle-3ginfo/www/js/3ginfo.js
make[3]: *** [/home/piotr/gargoyle_ok/custom.default-src/bin/ar71xx/packages/plugin-gargoyle-3ginfo_20130827_all.ipk] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/piotr/gargoyle_ok/custom.default-src/package/plugin-gargoyle-3ginfo'
make[2]: *** [package/plugin-gargoyle-3ginfo/compile] Error 2
make[2]: Leaving directory `/home/piotr/gargoyle_ok/custom.default-src'
make[1]: *** [/home/piotr/gargoyle_ok/custom.default-src/staging_dir/target-mips_r2_uClibc-0.9.33.2/stamp/.package_compile] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/piotr/gargoyle_ok/custom.default-src'
make: *** [world] Błąd 2

15

uglifyjs nie masz w systemie.

16

jest chyba bo sciagało sie przy kompilacji i jest w katalogu gargoyle katalog uglifyjs

17

Jeszcze raz przeczytaj co napisałem: nie masz uglifyjs w systemie.

Napisz uglifyjs w konsoli  i zobaczysz.

18

Dziękuje smile

19

Kompilacja zadziałała smile