Temat: Drukarka HP po wifi

Witam,
  moze ktos mi podpowie czy w ogole sie da, czy trzeba cos zainstalowac, itd. Do tej pory uzywalem printservera p910nd z drukarka podlaczona przez usb i pieknie pracowalo. Teraz mam drukare HP8600 do podlaczenia i chcialbym by laczyla sie po wifi - drukarka laczy sie do rutera, ale zaden laptop podlaczony do tego rutera nie potrafi skonfigurowac z nia polaczenia przez kreator. ping z rutera oraz ping z laptopa do drukarki odpowiadaja...

Czy sa jakies porty do odblokowania, czy trzeba cos dodac, czy w ogole bedzie to wspolpracowalo w taki sposob na openwrt?

2

Odp: Drukarka HP po wifi

Zajrzyj do instrukcji obsługi, tutaj już nic od rutera nie zalezy - tylko od odpowiedniej konfiguracji

RB760iGS + RB260GS / Ryzen 5 2660 / 16G DDR4 / MiniITX - Inea 1G (https://i.imgur.com/TLbJVDw.png)
RB951-2HnD / Celeron J1900 / 4G DDR3 / MiniITX - Satpol 100M

3

Odp: Drukarka HP po wifi

zdzichu6969 napisał/a:

Zajrzyj do instrukcji obsługi, tutaj już nic od rutera nie zalezy - tylko od odpowiedniej konfiguracji

Wlasnie nie moglem zajrzec bo instrukcji jako takiej nie mam smile.
Ale dzieki za "wsparcie" - wiedzac ze pingi chodza i ze nie ma niczego specyficznego do ustawiania zmienilem laptopy i powylaczalem wszystkie zabezpieczenia - i laptop znalazl drukarke. Mam problem z jakas regula na firewallu klienta, a nie na ruterze.
Dzieki,
Mariusz