1

Temat: Problemy z extrootem po upgradzie do wersji 1.5.10.11 i 1.5.10.12

Witam
Czy ktoś może z was zauważył problemy z exrootem po upgradzie z wersji 1.5.10.1 do 1.5.10.11 ?
Modem w moim przypadku modem 3g nie może ustanowić połączenia z siecią. Karta sd jest widoczna. Nie używałem wcześniej aktywnego huba i wszystko działało. Tak jakby "brakowało" prądu na złączu USB. Mój sprzęt to TP Link 3420 v.1

2

Odp: Problemy z extrootem po upgradzie do wersji 1.5.10.11 i 1.5.10.12

Nie zauważył. Extroot z modemem jak działał tak działa. Na mr3420v1 + e3131.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez tenobcy 2013-08-24 11:07:38)

Podepnę się pod temat w jaki sposób mogę zaktualizować do najnowszej wersji nie tracą żadnych ustawień? Chodzi mi o to, że mam pendrive 32 GB podzielony na 3 partycje dwie dla Extroot czyli ext4 (sda1) oraz swap oraz jedna ext4 (sda5) dla współdzielenia dysków i teraz za każdym razem po aktualizacji muszę się bawić ponownie w ręczne montowania i ustawiania zainstalowanych dodatków więc się chcę dowiedzieć czy da się to zrobić bezinwazyjnie? Jeżeli tak to bardzo bym prosił o podpowiedź.
Z góry dzięki.

4

Po prostu włącz ręcznie extroota. Zmień /etc/config/fstab, wprowadź uuid, enable itd, normalnie jak  byś robił extroota tylko bez formatowania nośnika. I pamiętaj o tym: http://eko.one.pl/?p=openwrt-externalroot#aktualizacja

Dostosowanie skryptów, konfigów, opcji nowych itd należy całkowicie do Ciebie jeżeli podłączasz istniejącego extroota do nowego systemu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Dziękuję wszystko jest ok po aktualizacji i ponownym ręcznym włączeniu extroota